Viktigt att tänka på när du väljer alkomätare

Att räkna ut sin promillehalt är omöjligt

Det är en myt att man kan räkna ut hur mycket alkohol som finns i kroppen och hur mycket man förbränner. Det är så många faktorer som spelar in så som hur mycket du väger, vilken kondition du har och även ditt hälsotillstånd.

Kan du vara helt säker med en alkomätare?

Ja, om du använder en alkomästare som är kalibrerad för att mäta den exakta promillehalt varje gång som man testar sig. Det finns så många alkomätare på marknaden idag men bara en som den Svenska Polisen använder och det är alkomätare från Dräger, det finns ett skäl till det.

Drägers alkomätare är kalibrerad efter de lagar och regler som gäller i Sverige

Det finns så väldigt många olika alkotestare till försäljning. Du kan köpa en alkosticka för ett par tjugor på ICA och alkomätare som kostar flera tusen kronor. Att de allra billigaste mätarna och alkostickorna inte fungerar är inte så svårt att förstå. Men är det någon skillnad bland de alkomätare som kostar mer? Behöver du som bara ska testa dig själv och kanske din familj och kompisar en testare som är så bra att polisen använder den?

Svaret är mycket enkelt. Ja. Det är svårt att mäta den exakta alkoholhalten i blodet, riktigt knepigt faktiskt. För att klara av det så har Dräger under lång tid och med erfarenhet från den medicinska utrustning som de också tillverkar, tagit fram en alkomätare som dels är snabb men också ger exakta mätresultat varje gång. För du vill ju veta exakt varje gång du testar dig. En testare som visar olika mätresultat när du testar flera gånger efter varandra är en dålig alkomätare och ska inte användas oavsett om den är dyr eller ej. Tänk hur du skulle välja om du köpte en fallskärm, brandsläckare eller någon annan typ av säkerhetsutrustning där det faktiskt är livsavgörande att den fungerar, du vill vara säker på att den fungerar korrekt varje gång!

Varför kan man inte bara strunta i att dricka om man ska köra?

Självklart så är total nykterhet det absolut bästa sättet att vara helt säker. Men så ser inte riktigt livet ut för alla. Ibland uppstår situationer då vi snabbt vill veta om vi kan ta bilen eller behöver ringa efter en taxi. Eller dagen efter du varit på fest och vill veta säkert om du bara är trött eller om det finns alkohol kvar i kroppen när du ska skjutsa barnen till träningen?

När du köper en Dräger alkomätare får du alltid vad du betalar för

Dräger har över 60 års erfarenhet av medicin- och säkerhetsteknik och Drägers alkomätare är utvecklade med erfarenhet från alkoholmätning och studier runt mänsklig andning. När du vill vara helt säker på att du är körklar, välj Dräger.

Du hittar Drägers alkomätare här.