Reservdelar till ditt släp

Autoexperten har ett digert sortiment av reservdelar till din släpvagn och det innefattar även delar till husvagnar, hästtrailrar och båtkärror. Vi har de vanligaste delarna på lager i våra butiker, men det går självklart snabbt och smidigt att ta hem varor vi inte har lagerförda.

Reg.nr-sök för din släpvagn

Hos Autoexperten hittar du ett brett sortiment av reservdelar till släpvagnar. Vi är dessutom ensamma i branschen om att ha reg.nr-sök för släpvagnar - en oslagbar sökfuntion som visar exakt vilka delar som passar till just ditt släp. Självklart får du 3 års funktionsgaranti när du handlar hos oss.

Välkommen att se vårt sortiment av reservdelar för släpvagnar >>

 

 

Reservdelar till en släpvagn.

Om sortimentet

Autoexperten saluför de vanligaste varumärkena på marknaden, ofta rör det sig om samma tillverkare som levererade delarna när släpvagnen producerades. Våra reservdelar håller samma kvalitet som originalen eller bättre och vi lämnar alltid tre års funktionsgaranti.

Nedan är några av de delar som finns till din släpvagn:

Kulkoppling till släpvagnKulkopplingen

Släpvagnens kulkoppling är den del som man kopplar till bilens dragkrok. Dragkulan som sitter på bilens dragkrok slits när den används och en del tillverkare har slitagevarnare direkt på kulkopplingen så du ser i vilken kondition dragkulan är. Det finns även oftast en indikator som visar att kulkopplingen är korrekt kopplad till dragkulan. 

Stödhjul till en släpvagnStödhjul

Stödhjulet sitter på släpvagnens främre del och håller upp vagnen i en hanterbar höjd, så när du backat till bilen slipper du lyfta på vagnen på dragkroken för hand.
När kulkopplingen är i position över dragkulan höjer du med hjälp av veven upp stödhjulet och sänker på så vis ner kulkopplingen tills den är på plats.

Säkerhetswire

Säkerhetswiren har till uppgift att i en nödsituation hindra
sSäkerhetswire till släpvagnläpvagnen från att slita sig. Du fäster wiren i vagnens bromsystem och sedan i fästplåten som sitter på dragkroken. Om släpvagnen skulle hoppa av dragkulan eller om kulkopplingen fallerar så drar wiren åt handbromsen på släpvagnen.

Belysning

En släpvagn måste vara försedd med ljus och reflexer, de bakre reflexerna ska vara röda. Släpvagnen ska ha baklyktor, blinkers, vit positionslykta fram samt bromsljus. Det måste även finnas fungerande ljus för registreringsskylten. Kontrollera alltid att alla lyktor fungerar innan du kör i väg med din släpvagn.

Hur byter jag? 

Man kan byta det mesta på en släpvagn själv om man är intresserad. Konstruktionen är oftast ganska enkel och det mesta sitter lättåtkomligt. Självklart hjälper vi på Autoexperten dig gärna med din släpvagn – använd sökfunktionen till höger för att hitta din närmsta verkstad.

Välkommen in i någon av våra 70 välfyllda Autoexperten butiker så hjälper vi dig!