När du lämnar in din Mercedes för service på en av våra verkstäder är det en utbildad fordonsmekaniker som tar hand om din bil. Du kan givetvis få serviceschemat när servicen är gjord där du kan se vilka åtgärder som vi har utfört på din bil. Innan du bokar din service får du ett uppskattat pris med en arbetsorder som du sedan godkänner. Behöver din bil ytterligare reparation som går utöver det pris du har fått för servicen får du ett kostnadsförslag innan något görs. Autoexperten reparerar och servar din bil på ett fackmannamässigt sätt enligt tillverkarens instruktioner, vilket gör att du behåller nybilsgarantin.

Servicen på din bil kan vara mer omfattande vissa gånger när delar i motorn behöver bytas ut på grund av slitage, exempelvis byte av kamrem. I samband med att remmen byts ut kan det vara lämpligt att även byta ut vattenpumpen. Du får alltid information i förväg om det är dags att byta ut något. Innan arbetet påbörjas får du ett prisförslag och ett tidsestimat och du får en arbetsorder för godkännande.

Vid reparation av Mercedes används alltid reservdelar som är korrekta för bilmodellen. Tack vare att våra reservdelar håller hög kvalitet, som motsvarar original, kan vi erbjuda 3 års funktionsgaranti på delarna. 

Vad som ingår i bilservicen

Vid service av din Mercedes genomför vi, till exempel, byte av olja och oljefilter. Motoroljan har till uppgift att smörja motorns olika delar samt avleda värmen och behöver bytas regelbundet, med fördel vid servicetillfället. Även luftfilter och kupéfilter behöver bytas ut med jämna mellanrum för att göra din bilkörning smidig, säker och behaglig. Kupéfiltret är det filter som renar luften in till kupén. Har din bil tändstift ska dessa också bytas ut efter ett visst antal mil. Andra byten som kan bli aktuella är:

  • Kamremsbyte
  • Axelremsbyte
  • Torkarbladsbyte

När du lämnar in din Mercedes till en Autoexperten-verkstad ingår alltid 12 månaders Assistansförsäkring, en trygghet för dig som kund om olyckan skulle vara framme. 

  • Delebetala i upp till 24 månader räntefritt med Autoexperten-kortet
  • Bibehållen nybilsgaranti vi följer tillverkarens rekommendationer
  • 12 månaders fri Assistansförsäkring när du servar bilen hos en Autoexperten-verkstad
  • 3 års funktionsgaranti på alla våra egna reservdelar