Däckmontering

Boka däckmontering på en Autoexperten bilverkstad nära dig. Har du köpt nya däck men vill köra vidare med samma fälgar? Eller har du kanske köpt en uppsättning nya däck och fälgar? Då ska du boka en däckomläggning. I tjänsten ingår:

  • Avmontering av befintliga däck
  • Montering av nya däck
  • Balansering
  • Hjulbyte
  • Kontroll och optimering av lufttryck
Boka däckmontering

Här har vi samlat några av de vanligaste frågorna vi får om omläggning av däck

Vid en däckmontering monteras däcket först av från fälgen och ett annat monteras på samma fälg. Däckomläggning innebär också att det nya hjulet, alltså däck och fälg, balanseras för att maximera stabilitet och styrkontroll. Hjulet hängs sen tillbaka på bilen och lufttrycket kontrolleras och optimeras.

Ett däckbyte är ett enklare arbete än en däckmontering. När du byter däck, till exempel vid säsongsskifte mellan sommar och vinter, plockas en hjuluppsättning (däck med fälg) av och en annan sätts på. Vid däckmontering behövs specialutrustning för att kränga av däcken från fälgarna och sen montera andra däck på samma fälg. När det är klart ska däcken balanseras innan de hängs tillbaka på bilen. 

Pris för en däckmontering beror på vilken storlek du har på däck och fälg. Det kan också variera med vilket material din fälg är tillverkad i.

Ja, däckomläggning och däckmontering är samma sak. Man kan också säga “omläggning av däck”. 

Du behöver göra däckmontering när du har köpt nya däck och har fälgar hemma sedan tidigare, kanske vill du ha nya fälgar på dina befintliga däck eller så har du köpt nya däck och fälgar, då ska du boka däckmontering.

Hur går däckmontering till?

Däckmontering är ett jobb för proffs. Det krävs både kunskap och specialla verktyg för att lägga om däck. I vår YouTube-serie Längre leve din bil får Erik Ekstrand tillsammans med hjälp av sin mentor Andrea testa göra däckomläggning. För Erik är däckmontering som ett trolleritrick... Klicka in på filmen och se hur en däckomläggning görs, vi bjuder på ett gott skratt!

Se alla avsnitt av Längre leve din bil
Visa karta

Hitta en bilverkstad nära dig

Många av Autoexpertens bilverkstäder kan hjälpa dig med däckmontering. Kolla kartan så ser du vilka möjligheter som finns nära dig. 

Boka tid för däckmontering

Boka fler verkstadstjänster

Välj tjänst, se pris och boka tid på din bilverkstad. Filtrera på typ av tjänst för att se samtliga tjänster inom en kategori. Du kan självklart boka fler tjänster samtidigt.

Vad våra kunder säger om oss