Batteribyte och batteritest - Vi ser till att du har rätt och fungerande bilbatteri till din bil

Ett bilbatteri krävs för att din bil ska kunna starta. Vi erbjuder både batteritest och batteribyte hos våra Autoexperten verkstäder. Batteriet laddas upp medan du kör men om du endast kör kortare sträckor kan det innebära att batteriet inte hinner laddas ordentligt. Vårt klimat i Sverige kan vara mycket kallt om vintern och bilbatterier tappar en del av sin kapacitet vid sträng kyla. Det är därför viktigt att välja ett batteri av hög kvalitet som fungerar även under kalla vinterdagar. Våra verkstäder hjälper dig med både att testa batteriets mående och att byta batteri.

Boka batteribyte och batteritest

Boka tid på Autoexperten bilverkstad nära dig

Våra utbildade bilmekaniker och fordonstekniker välkomnar dig och din bil till våra bilverkstäder över hela landet. Här utförs alla service- och reparationsarbeten självklart enligt biltillverkarens rekommendationer. Välj tjänst, se pris och boka verkstadstid.

Här har vi samlat några av de vanligaste frågorna vi får om bilbatteri

Ett bilbatteri har en livslängd på ungefär fem till sju år innan du behöver byta ut det. När bilen har svårt att starta eller när den totalvägrar är det dags att byta. Du kan också  ligga steget före och komma till oss och göra batteritest för att veta status på ditt batteri. Vi hjälper dig att hitta rätt batteri med regnummer och våra utbildade fordonstekniker byter ut batteriet vid behov.

Det vanligsta tecknet på ett dåligt bilbatteri är att bilen är trögstartad eller att bilen inte startar. Ett annat tecken på ett dåligt bilbatteri är att det behöver laddas igen efter en kort tid efter laddning. Om du använder en batteriladdare och batteriet inte laddas fullt kan också vara ytterligare ett tecken på att det är dags för batteribyte. 

Din rikstäckande bilverkstadskedja

Vi tror på att i första hand laga det som är trasigt istället för att direkt köpa nytt. Bra för både miljön och din plånbok. Hållbart, enkelt och smart, eller hur?

Autoexperten stöttar dig och din bil genom:

  • vår tillgänglighet - Vi finns på 350 bilverkstäder i Sverige
  • 3 års funktionsgaranti på alla reservdelar
  • 12 månaders gratis assistansförsäkring vid bilservice
  • att du har möjlighet att delbetala verkstadsjobbet räntefritt i upp till 24 månader.
Hitta din lokala bilverkstad

Följ med till verkstaden med Autoexpertens YouTube-serie Längre leve din bil

Det är viktigt att göra service på bilen regelbundet för att undvika onödiga stora reparationer, eller i värsta fall, trafikfarliga situationer. När vintern är på ingång är det bra att göra ett extra koll på bilen för att se till att bilen är i bra skick för att klara av vinterns utmaningar. Följ med till verkstan för att vinterserva bilen. Här kontrollerar vi servoolja, spolarvätska, batteriets mående och annat smått och gott som är bra att ha i bilen.

Boka service

Vad våra kunder säger om oss