Boka bilservice på en bilverkstad nära dig

När du servar din bil hos Autoexperten får du alltid:

  • Stämpel i serviceboken
  • 3 års garanti på alla reservdelar
  • Bibehållen nybilsgaranti
  • Kostnadsfri Assistansförsäkring i 12 månader
Boka bilservice

Här har vi samlat några av de vanligaste frågorna vi får om bilservice

De kontrollpunkter och bytesintervall som ingår i en bilservice varierar med bilmodell och vilken service som ska genomföras. På Autoexperten arbetar vi alltid enligt biltillverkarens rekommendationer och servicescheman. När du servar din bil hos oss ingår självklarheter som serviceprotokoll med rekommendationer för eventuella åtgärder på bilen, stämpel i serviceboken och bibehållen nybilsgaranti. Du får också 12 månaders fri assistansförsäkring.

Pris på bilservice beror på bland annat

  • vilket arbete som ska utföras enligt serviceschemat och din bils servicehistorik
  • vilka reservdelar och kostnaderna för dessa som ingår i arbetet
  • hur lång tid arbetet tar och bilverkstadens timpris för detta.

En liten och enkelt utförd service kostar alltså mindre än vad en större och mer avancerad service gör.

Bilens servicebehov varierar beroende på hur mycket den används. Här finns det två olika intervall att hålla ordning på: årsintervall och milintervall.

En generell riktlinje är att genomföra en årlig service för att säkerställa att bilen fortsätter att fungera optimalt. Om du kör mycket och långt kan det till och med vara nödvändigt med flera servicebesök per år. Kör du lite och kanske också mest korta sträckor rekommenderas att istället serva bilen enligt årsintervall och genomföra en årlig service.

Moderna bilar är utrustade med en serviceindikator som tänds när det är dags för service. Indikatorn tar hänsyn till både den körda sträckan och tiden sedan senaste service, vilket betyder att servicelampan kommer att tändas för det som inträffar först.

Det är viktigt att serva bilen enligt förutbestämda intervall för att bibehålla prestanda, säkerställa bilens säkerhet och förlänga dess livslängd. Genom regelbundna servicekontroller kan eventuella problem identifieras och åtgärdas innan de utvecklas till kostsamma reparationer.

Vi rekommenderar att alltid lämna in din bil på service hos en av våra Autoexperten verkstäder för att låta ett proffs sköta jobbet. Det är viktigt att komma ihåg att en fullstämplad servicebok höjer bilens andrahandsvärde och våra mekaniker är utbildade i att ta hand om bilen på rätt sätt med rätta verktyg och bildelar.

Serva din bil hos Autoexperten

Vi kan bilar, vi älskar bilar och vi gillar att rota i motorer, och bland elkablar och felkoder. Ibland går vårt jobb ut på att vara detektiver. Vi njuter av att lösa komplexa fel som våra kunder kommer till oss med.

Boka bilservice

Hitta din närmaste Autoexperten bilverkstad

Våra fordonstekniker kan det här med bilservice. Varenda dag, nästan alla dagar på året, är det ett av de jobb vi gör allra mest. Här gäller det att vara på tårna! Ena dagen kan det handla om att serva en Volvo 240 från ‘87 (ja, nog rullar de än), och nästa dag en elbil.

Boka bilservice
Visa karta

Boka fler verkstadstjänster

Välj tjänst och kolla pris. Filtrera på typ av tjänst för att se samtliga tjänster inom en kategori. Du kan boka fler tjänster på samma gång.

Ikon

Hur kan vi hjälpa dig?

Service, reparation, däck eller ett monteringsjobb? Med verkstäder över hela landet finns vi alltid nära till hands för att hjälpa dig och din bil. 

Hitta din närmaste Autoexperten bilverkstad
Ikon

Serviceavtal

Med en fast månadskostnad slipper du ekonomiska överraskningar när det är dags för bilservice. Vi ger 3 års funktionsgaranti på reservdelar och du får fri Assistansförsäkring i 12 månader.

Teckna Serviceavtal

Vad våra kunder säger om oss