Boka felsökning

Välkommen till Autoexperten när din bil inte funkar som den ska och den behöver felsökning och diagnos. En felsökning av bilen görs med hjälp av diagnosutrustning som fordonsteknikern kopplar in för att kontrollera felkoder.

Här har vi samlat några av de vanligaste frågorna vi får om felsökning

En fordonstekniker felsöker en bil när det inte är hundraprocentigt tydligt vad felet är. Många nyare bilar styrs av små datorer och med den nya avancerade tekniken ställs också höga krav på våra mekaniker och de verktyg som används. Felsökningen görs med ett diagnosverktyg som läser av bilens felkoder. 

  • Avläsning av bilens felkoder med diagnosverktyg
  • Felrapport
  • Utförlig kontroll av fel
  • Offert på reparation

Det är svårt att estimera kostnaden eftersom den kan vara mer eller mindre komplex att utföra. Kostnaden kan därför variera, beroende på vad som ska felsökas. Kom ihåg att det endast är för felsökningen - sedan tillkommer en kostnad för det som ska lagas.

Visa karta

Längre leve din bil

Vi tror på att i första hand laga det som är trasigt istället för att direkt köpa nytt. Bra för både miljön och din plånbok. Hållbart, enkelt och smart, eller hur?

Autoexperten stöttar dig och din bil genom:

  • vår tillgänglighet - Vi finns på 350 bilverkstäder i Sverige
  • 3 års funktionsgaranti på alla reservdelar
  • 12 månaders gratis assistansförsäkring vid bilservice
  • att du har möjlighet att delbetala verkstadsjobbet räntefritt i upp till 24 månader.
Hitta din närmsta Autoexperten bilverkstad

Varningslampan indikerar på att det är dags att serva bilen eller att något behöver lagas på din bil

När en varningslampa på din bil tänds är det ett tecken på att det är hög tid att lämna in din bil till verkstaden för en felsökning. Genom att laga det som är trasigt kan du få din bil att leva längre och undvika eventuella större problem med din bil. 

Läs om varningslampornas betydelse

Boka fler verkstadstjänster

Välj tjänst och kolla pris. Filtrera på typ av tjänst för att se samtliga tjänster inom en kategori. Du kan boka fler tjänster på samma gång.

Vad våra kunder säger om oss