Släcka 2:or - vi fixar din besiktningsanmärkning

Fick du en anmärkning på din bil vid kontrollbesiktning? Gav polisens flygande inspektion på väg dig en 2:a? En tvåa är ett vedertaget begrepp som innebär att ditt fordon blivit underkänt och att det krävs en åtgärd i form av reparation och sedan ombesiktning inom en månad för att du inte ska få körförbud. Våra verkstäder är vana vid att släcka 2:or. Du får snabb och professionell hjälp, så att du och din bil blir körredo igen.

Åtgärda besiktningsanmärkning

Här har vi samlat några av de vanligaste frågorna vi får om att släcka tvåor

En tvåa behöver åtgärdas snarast möjligt men senast inom 30 dagar från att du fick besiktningsanmärkningen för att inte bilen ska få körförbud. Tänk på att en bil som har fått en anmärkning på kontrollbesiktning eller vid polisens flygande inspektion får inte köras mer en nödvändigt i väntan på släckta tvåor och godkänd efterkontroll.

Att släcka en 2:a betyder att vi åtgärdar de anmärkningar du har fått i samband med kontrollbesiktning av bil eller släpvagn.

Autoexperten verkstäder hjälper dig gärna släcka dina tvåor. Verkstäder som är ackrediterade kan åtgärda fel som du har fått anmärkning på och kan rapportera in åtgärden direkt till Transportstyrelsen. Tänk på att vi inte kan släcka tvåor som någon annan har åtgärdat, utan bara reparationer vi själva utfört. Självklart hjälper vi dig även göra en förbesiktning om du vill. 

Visa karta

Längre leve din bil

Vi tror på att i första hand laga det som är trasigt istället för att direkt köpa nytt. Bra för både miljön och din plånbok. Ett sätt att få din bil att leva längre.

Autoexperten stöttar dig och din bil genom

  • Våra 350 bilverkstäder över landet
  • 3 års funktionsgaranti på alla reservdelar
  • 12 månaders gratis assistansförsäkring vid bilservice
  • Möjlighet att delbetala verkstadsjobbet räntefritt i upp till 24 månader
Hitta din närmsta Autoexperten verkstad

Godkänd Bilverkstad

är en kvalitetsstandard för alla Sveriges verkstäder.  Att vara en Godkänd Bilverkstad innebär att våra verkstäder följer de lagar, förordningar och krav inom miljö och säkerhet som branschen kräver. Därför är vi på Autoexperten extra stolta över att vara den första verkstadskedja i Sverige att få samtliga verkstäder godkända enligt standarden. Klicka vidare för att läsa mer om Godkänd Bilverkstad.

Boka tid hos din närmsta Autoexperten verkstad

Boka fler verkstadstjänster

Välj tjänst och kolla pris. Filtrera på typ av tjänst för att se samtliga tjänster inom en kategori. Du kan boka fler tjänster på samma gång.

Vad våra kunder säger om oss