Har du beslutat dig för att sälja bilen finns det ett antal saker du behöver tänka på för att få ut så mycket som möjligt för den. Du bör ta reda på hur mycket din bil är värd och det gör du enklast genom att besöka sajter på internet där bilar säljs. Du bör också granska din bil för att se vilket skick den är i och hur du kan göra den mer attraktiv.

Åtgärda fel

Innan du annonserar ut din bil bör du först se över den och se vad som behöver åtgärdas. Ska du sälja bilen bör du se till att allting fungerar. Finns det små fel som till exempel en mätare som inte fungerar bör du laga detta innan försäljning. Ser en potentiell köpare att saker hos bilen inte fungerar ser köparen ofta det som ett tecken på att bilen är dåligt underhållen.

Saker som är enkla att undersöka är till exempel att all belysning, blinkers, bromsljus och backljus fungerar. Går bilen ojämnt bör du se över och byta tändstift och tändkablar. Skrapar bromsarna måste du byta dem. Att byta bromsar är inte billigt men ingen köper en bil med skrapande bromsar. Små defekter som till exempel stenskott eller spruckna lyktglas måste också åtgärdas. När bilen är felfri är det dags att göra den snygg.

Snygga upp bilen

Ska du sälja bilen måste den se så bra ut som möjligt. Köpare går mycket på utseendet och en bils känsla och även om en bil rullat 20 000 mil går det enkelt att sälja den om den ser snygg ut. Steg ett är att grundligt städa och tvätta bilen. Alla mattor måste ut och hela bilen måste dammsugas grundligt. Mattor och säten måste tvättas och rengöras så att bilen doftar gott invändigt.

Bilen måste också tvättas grundligt. Det är inte bara bilens kaross som behöver tvättas, allt behöver tvättas. Alla lister och emblem måste rengöras och fälgar och däck måste se så nya ut som möjligt. Även bagageutrymme, motorrum och motor måste rengöras. Använd motortvätt till motor och motorrum och använd avfettning till fälgar. När bilen är skinande ren bör du applicera däckglans på däcken, vaxa och polera hela bilen. Detta är ett stort jobb men det lönar sig.