Avancerad teknik kräver avancerad utrustning

Osäker på vad som är fel med din bil? Inga konstigheter. Våra mekaniker vet hur de ska gå tillväga. Oftast inleds en felsökning av bilen med hjälp av en diagnosutrustning som mekanikern kopplar in och det gör man för att kontrollera felkoder. Genom att göra det så hittar man antingen felet direkt eller så får mekanikern åtminstone en känsla av vad felet kan vara och vart man ska börja leta.

Vad innebär felsökning?

Många nyare bilar styrs av små datorer och med den nya avancerade tekniken ställs också höga krav på våra mekaniker och de verktyg som används. Man felsöker en bil när det inte är hundraprocentigt tydligt vad felet är. Bilens information scannas och alla komponenter ses över.

Vad kostar en felsökning av bilen?

Det är svårt att estimera kostnaden eftersom den kan vara mer eller mindre komplex att utföra. Avgiften kan därför variera, beroende på vad som ska felsökas. Kom ihåg att det endast är för felsökningen - sedan tillkommer en kostnad för det som eventuellt är fel med din bil.

Autoexpertens verkstäder kan allt och lite till om hur man felsöker en bil - och hur felen ska åtgärdas. Lämna in bilen till oss så hjälper vi dig.