Bromsbyte, byta bromsskivor eller bromsvätska?

När bromsarna låter konstigt eller när de inte tar ordentligt är det dags för bromsservice. Genomgång av bromsarna ingår i ordinarie serviceschema men när du har identifierat att bromsarna på din bil inte fungerar som vanligt är det hög tid att låta våra bilmekaniker kika på dem och göra en felsökning. Trasiga bromsar utgör en stor risk för trafiksäkerheten och ska åtgärdas snarast. Vi hjälper dig med att byta bromsbelägg, byta bromsbelägg och byta bromsvätska.

Boka tid för felsökning av bromsar

Här har vi samlat några av de vanligaste frågorna vi får om bromsar

Priset på bromsbyte beror på vad det är för fel på bromsarna och omfattningen reparationen eller bytet. Ibland räcker det med reparation och ibland kan det behövas en bromsbyte. Du får ett kostnadsfritt prisförslag från din närmaste Autoexperten verkstad innan arbetet påbörjas.

Om bromsarna låter konstigt vid inbromsning, bromsarna är pulserande eller bilen drar åt ett håll när du bromsar kan det vara tecken på att din bil behöver lämnas in för reparation. Bromsar som inte fungerar ger ett skrapande ljud eller ett ljud som låter som metall som skaver mot metall. Det finns olika typer av vanliga fel på bromsok, bromsskivor och bromsklossar som våra fordonstekniker är både utbildade och vana vid att identifiera.

Pris för ett byte av bromsbelägg beror på vilket bilmärke och -modell din bil har. Ta kontakt med din lokala Autoexperten verkstad för att få en kostnadsfri offert.

Vanligaste tecknet på att bromsbeläggen är dåliga är att bromsen inte tar i som vanligt. Vissa bromsbelägg har även en mekanisk eller elektrisk slitagevarnare som varnar när det är dags att byta bromsbeläggen. Ta gärna kontakt med din närmaste Autoexperten verkstad så kan vi göra en felsökning.

Vi får ofta frågan hur långt man kan köra med slitna bromsbelägg och vi svarar alltid att bromsen är en av bilens viktigaste funktioner. Därför ska du inte köra längre än nödvändigt utan omedelbart boka tid hos din närmsta verkstad för att byta bromsbeläggen så fort det finns tecken på att de är slitna. 

Bromsar har en viktig funktion för trafiksäkerheten och för att minimera risken att något blir fel rekommenderar vi att anlita en utbildad fordonstekniker för att byta bromsbelägg så att arbetet görs på ett fackmannamässigt sätt. Ta gärna kontakt med din lokala Autoexperten verkstad för ett kostnadsfritt prisförslag 

Påfyllning av bromsvätska sker vid en service och när du byter bromsar. Byte av bromsvätska där vätskan töms helt och fylls på med ny bromsvätska bör bytas vartannat år eller efter 3 000 mil, beroende på vilket som inträffar först. 

Pris för byte av bromsvätska beror på bland annat vilken typ av bromsvätska som behövs för din bil. Kontakt din lokala Autoexperten verkstad för ett kostnadsfritt prisförslag.

Om du inte byter bromsvätska kan den orsaka skada genom att det bildas korrosion på bromskomponenterna och bromsverkan blir sämre. Om mängden bromsvätska är för liten är bromsverkan försämrad. I värsta fall kan trasiga bromsar utgöra en stor risk för trafiksäkerheten.

Bromsvätskan gör att alla delar i bromssystemet fungerar optimalt. Om det inte finns tillräckligt med vätska i systemet eller om vätskan är gammalt eller i dåligt skick, kommer inte bromsarna att fungera som de ska. Bromsvätskan fungerar även som smörjmedel för de rörliga delarna i bromssystemet och förhindrar att det bildas rost i dessa. 

Byte av bromsbelägg

Följ med Erik Ekstrand när han ska praktisera på en av våra verkstäder där han ska få byta bromsbelägg. Att byta bromsar är ett jobb för proffs vilket även Erik inser. Det är inte "bara att byta"... 

Boka bromsservice

Behöver du laga något på bilen?

Genom att laga det som är trasigt får vi din bil att rulla längre, det är något vi verkligen tror på. Det är bättre både för plånboken och miljön att reparera och laga i stället för att köpa nytt. Våra auktoriserade Autoexperten bilverkstäder hjälper dig gärna med alla typer av bilreparationer.

 • 12 månaders Assistansförsäkring ingår alltid vid service hos oss
 • Delbetala i upp till 24 månader med Autoexpertenkortet
 • Bibehållen nybilsgaranti
 • Personlig service över telefon - alla dagar mellan 07-22
Boka service eller reparation
Visa karta

Boka fler verkstadstjänster

Välj tjänst och kolla pris. Filtrera på typ av tjänst för att se samtliga tjänster inom en kategori. Du kan boka fler tjänster på samma gång.

Ikon

Boka service

När du servar din bil hos oss ingår alltid en stämpel i serviceboken och bibehållen nybilsgaranti. Du får också 12 månaders fri Assistansförsäkring.

Boka service
Ikon

Vi hjälper dig med din bil

Vi gör stora som små biljobb, allt för att få din bil att leva längre. Vi byter dina torkarblad, skiftar däck och byter kamrem. Hitta din närmaste verkstad för att få hjälp med din bil. 

Hitta Autoexperten bilverkstad
 • Autoexperten Servicecenter kommer kontakta dig med en offert som du sedan behöver godkänna.
 • Du är välkommen att lämna bilen på verkstaden kl 07:00-09:00 det valda datumet om inget annat avtalas med verkstaden
 • Verkstaden kommer kontakta dig när bilen är klar.

Om- & avbokningsregler

 • Om- och avbokning måste göras minst 24 timmar för den överenskomna tiden.
 • Vid utebliven ankomst kommer verkstaden debitera enligt de allmänna villkoren.

Vid frågor är du välkommen att kontakta oss på kundservice@autoexperten.se eller ringa på 08-92 33 34.

 • Bokningbekräftelse skickas via epost.
 • Du är välkommen att lämna bilen på verkstaden kl 07:00-09:00 det valda datumet om inget annat avtalas med verkstaden
 • Verkstaden kommer kontakta dig när bilen är klar.

Om- & avbokningsregler

 • Om- och avbokning måste göras minst 24 timmar för den överenskomna tiden.
 • Vid utebliven ankomst kommer verkstaden debitera enligt de allmänna villkoren.

Vid frågor är du välkommen att kontakta oss på kundservice@autoexperten.se eller ringa på 08-92 33 34.

Vad våra kunder säger om oss