Dags att byta däck? Våra verkstäder hjälper dig gärna att byta däck och du kan boka tid online när det passar dig, hos en verkstad i närheten. Låt oss göra jobbet, så får du tid över till annat.

Pris på däckbyte

Vad kostar det egentligen att byta däck? Det kan variera beroende på typ av däck, typ av bil etc. När du bokar tid för däckbyte online hos någon av våra 350 verkstäder, så kommer du att få ett prisförslag från just din valda verkstad. Boka tid för däckbyte online.

Datum och regler för däckbyte

Under perioden 1 december till 31 mars är det lag på att ditt fordon ska ha vinterdäck om det är vinterväglag. Du kan också använda likvärdig utrustning, som snökedjor exempelvis.

Under perioden 1 oktober till 15 april får du använda dubbdäck.

Under perioden 16 april till 30 september är det förbjudet att använda dubbdäck om det inte är eller förväntas bli vinterväglag.

Det är vinterväglag om det är snö, is, snömodd eller frost på någon del av vägbanan eller vägrenen.

Klicka här för att boka tid för däckbyte.

Vilka däck är bäst för att minska risken för vattenplaning?

För att minska risken för vattenplaning är det bäst om däcken är smala och har ett bra mönsterdjup, breda däck har större kontaktyta mot vägen och större möjlighet att plana. 

Vilken typ av däck orsakar mest dammpartiklar?

Den typ av däck som orsakar mest partiklar i luften är tveklöst dubbdäck. De sliter upp mycket damm och andra partiklar från vägbanan som sedan sprids i luften och skapar föroreningar. Ett alternativ till dubbdäck är så kallade friktionsdäck.

  • Delbetala i upp till 24 månader räntefritt med Autoexperten-kortet
  • Vår Däckförsäkring, för endast 149 kr/år tar dig vidare om olyckan är framme
  • Boka tid online hos en av våra 350 verkstäder från norr till söder
  • Däckbyte & däckhotell hos Autoexperten så du får tid över för annat