Delar av avgasrör. Rörböj, Avgasrör, ljuddämpare.Avgassystem eller avgasrör?

Historiskt så har avgassystemet kallats avgasröret. Idag så är avgassystemet något annat än vad det var förr då det idag är en integrerad del i motorsystemet och är avgörande för ljud och miljö. Därför så kallar man det idag för avgassystem i stället för avgasrör. 

Avgasrör är mer de universala rören som man kan använda för att bygga sitt eget avgassystem. Det måste man ibland göra om det inte finns ett modellanpassat avgassystem. Det kan ju också vara som så att det inte är en bil som det ska sitta i över huvud taget. Man kan också använda det här när man har modifierat sin bil på ett sådant sätt att man vill ha ett grövre avgasrör på bilen.

De här avgasrören finns i olika längder och i olika tjocklekar. Det man ska tänka på är att det är mycket grovt och det är inte anpassat, så det krävs en hel del av den som ska montera röret, då man får vara beredd på att det kan bli många modifieringar innan allt är på plats.

Det finns även färdiga rörböjar (med olika graders böjning) så man kan få sitt system att passa under bilen. Det finns också olika ljuddämpare i olika former för att det ska få plats.

Montera avgasrör

Det kräver en hel del av den som vill montera ett avgasrör, men det finns fullt av proffsiga hemma-meckare i Sverige och ingenting är omöjligt.

Är du ändå osäker och känner att du skulle vilja att en expert tog sig en närmare titt på din bil så är du varmt välkommen att kontakta någon av våra Autoexperten bilverkstäder så hjälper vi dig gärna.