Delar av avgasrör. Rörböj, Avgasrör, ljuddämpare.Historiskt så har avgassystemet kallats avgasröret. Idag så är avgassystemet något annat än vad det var förr då det idag är en integrerad del i motorsystemet och är avgörande för ljud och miljö. Därför så kallar man det idag för avgassystem i stället för avgasrör. 

Avgasrör är mer de universal rör som man kan använda för att bygga sitt eget avgassystem. Detta måste man ibland göra om det inte finns ett modellanpassat avgassystem. Det kan ju också vara som så att det inte är en bil som detta skall sitta på över huvud taget. Man kan också använda detta när man har modifierat sin bil på ett sådant sätt att man vill ha ett grövre avgasrör på bilen.

Dessa avgasrör finns i olika längder och de finns i olika tjocklekar. Det man skall tänka på här är att detta är mycket grovt och det är inte anpassat, så det krävs en hel del av den som skall montera detta för man får vara beredd på att det kan bli många modifieringar innan allt är på plats.

Det finns även färdiga rörböjar (med olika graders böjning) så man kan få sitt system att passa under bilen. Det finns också olika ljuddämpare i olika former för att det skall få plats.

Montera avgasrör

Detta kräver en hel del av den som skall montera. Är du osäker kontaktar du någon av våra Autoexperten bilverkstäder så hjälper vi dig.