Avgassystem komplet med ljuddämpare och främre rör.Ett avgassystem och alla dess delar har på grund av sin direkta inverkan på motorns förbrukning och drift blivit viktigare än någonsin sedan de nya europeiska riktlinjerna för utsläppskontroll (Euro I, II, III och IV) trädde i kraft i januari 2005.

I Sverige blev det 1989 obligatoriskt att utrusta alla nya bensindrivna fordon med katalysator som är en del av ett avgassystem. Europa införde samma regler 1993 och dieselmotorer följde 1997.

Detta har medfört att ett avgassystem blivit en av de mest sofistikerade delarna i en
4-taktsmotor, eftersom prestandan på motorn är direkt beroende av trycknivåerna som produceras i ett avgassystem.

Rätt avgassystem kommer se till att motorn alltid:

• Ger maximal effekt.

• Håller lägsta möjliga bränsleförbrukning.

Dessutom förlängs livslängden på andra viktiga motordelar som ventilsystem, ljuddämpare, lambdasensorer och katalysator. Du hittar alla våra avgassystem här.

Vi har även rostfria system i vårt sortiment. Ett rostfritt avgassystem är ett system där samtliga rördetaljer, plåt, stålull och upphängningar är i rostfritt stål. Mer information om rostfria avgassystem hittar du här.

Byta avgassystem

Då det är viktigt att ett avgassystem  blir rätt avlastat i samtliga upphängningar och absolut tätt i alla skarvar så är detta något man bör ta hjälp av en verkstad för att få bytt. Du hittar din närmaste Autoexperten bilverstad här. Vi hjälper dig gärna med din bils avgassystem.