Dräger 3000. Alkotestare som är enkel och pålitlig.Dräger är en alkomätare som analyserar utandningsluften snabbt, enkelt och mycket tillförlitligt. Då den är mycket liten och lättanvänd så får användaren snabbt resultat av utandningsprovet.

Dräger alcotest har precis samma mätnoggrannhet och tillförlitlighet som polisens alcotestare.För att garantera korrekta mätresultat behöver du dock kalibrera din alkometer varje år. Vänd dig till din närmaste Autoexperten Butik för kalibrering!

Det enda som krävs är en knapptryckning för att få mätaren klar för användning. Man blåser i munstycket (som är utbytbart) och svaret dröjer bara några sekunder. Mätvärdet visas direkt i displayen. All information i instrumentet är på svenska och då blir det mycket enkelt att använda!

Instrumentet levereras i praktiskt tygetui tillsamans med svensk bruksanvisning, batterier, handledsband och munstycken. Instrumentet är så utformat att både höger- och vänsterhänta enkelt kan använda instrumentet. Det lilla formatet gör det enkelt att förvara t.o.m. i bröstfickan.

Dräger 3000 munstycken. Dessa kan beställas separat"Slide’n’click"-munstycken som är speciellt utformat för att aldrig kunna monteras fel följer med instrumentet. Det är också som så att testpersonens läppar aldrig vidrör instrumenthuset med hjälp en distansdel. Munstycket kan snäppas loss från instrumentet på ett enkelt sätt. Fler munstycken kan köpas till instrumentet.

Instrumentet är mycket strömsnålt och drivs av två AA batterier. Detta räcker till ca 1500 utandningsprov.

Det finns många alkomätare på marknaden och flera håller inte måttet. Du som konsument måste kunna lita på mätresultatet varje gång som du mäter. I den alkohollag som kom 2012 så går gränsen vid 0,21 promille. Dräger är kalibrerad till 0,2 promille.

Viktigt att tänka på är att ett sådant här instrument måste kalibreras minst en gång om året för att behålla instrumentets noggrannhet. I displayen visas det datum som du senast bör kalibrera din alkotestare. Var noga med att kalibreringen utförs innan det datumet. Inför jul och nyårshelger så kan det vara bra att se över att alkoltestaren är kalibrerad och att du har extra munstycken.

Alkotestare från Dräger har under lång tid använts av polisen som ett sållningsinstrument. Man har ca 100 000 enheter och gör över 10 miljoner utandningsprov per år. En referens om instrumentets kvalitet och funktion som är svår att överträffa.

Var säker på om du är körklar med Dräger 3000

När det gäller alkohol och bilkörning är det bästa alternativet att inte dricka och köra bil över huvud taget. Men i de fall som man behöver ta bilen dagen efter så gäller det att vara helt säker på den alkomätare man använder för att kontrollera att man är klar att köra. Olika metoder där föraren själv skall räkna ut sin alkoholhalt är helt enkelt inte pålitliga. Hur kroppen förbränner alkohol är olika från person till person men också från dag till dag, Det är alldeles för många faktorer som spelar in och påverkar resultatet om man ligger under eller över gränsvärdet.

Dräger 3000 är bäst i test

I juni 2011 så gjorde Aftonbladet Söndag ett test av olika alkomätare. Flera olika mätare testades och Dräger 3000 vann testet och blev belönat med fem stycken plus av Aftonbladet.

Dräger har levererat alkoholtestare för utandningsluft till världens olika poliskårer i mer än 50 år. Samma avancerade elektrokemiska sensorteknik används i detta intuitiva instrument.