Att ha ett urval av hylsnycklar i verktygslådan kan räknas till något av det mest grundläggande i verktygsväg. Främst eftersom de underlättar all typ av montering och demontering av muttrar och skruvar. I vårt sortiment hittar du framförallt Kamasa hylsnyckelsats som tål att användas för professionellt bruk. Våra hylsnyckelsatser finns att köpa i olika paket där antalet och storlekarna varierar.

En hylsnyckel har du främst till att lossa och dra åt skruvar och muttrar med. Hylsnyckeln består av en hylsa som träs över muttern eller skruvens skalle. Hylsan är sexkantig och beroende på hur stor muttern eller skruven är behöver hylsans storlek anpassas.

Hylsnyckelsats i olika dimensioner

Hylsorna kommer i både sexkant och tolvkant där det förstnämnda är mer skonsamt för mutterns skalle. En sexkant klarar i regel också större kraft än en tolvkant, vilket ger den ett högre åtdragningsmoment. Det krävs en åtdragning på cirka 60 grader för en sexkantsnyckel. I trånga utrymmen har därför tolvkantsnyckeln en fördel då denna endast kräver 30 grader vid åtdragning.

När du köper hylsnyckelsatser kan det vara bra att veta om att måtten ofta anges i millimeter eller tum. Vilken storlek du behöver beror på vilket jobb du ska utföra. Vanligtvis ger det sig efter hand vilka storlekar du behöver eller vilken hylsa du använder mest. Du har alltid möjlighet att komplettera din hylsnyckelsats med hylsor av andra mått.

Satsa på kvalitet

För oss är det viktigt att våra produkter lever upp till de höga krav som kunderna ställer på våra verktyg. Det är inte bara tänkt att verktyg ska underlätta arbetet, de ska snarare säkerställer att arbetet blir utfört på bästa möjliga sätt. Vid arbeten som kräver hårda och tunga moment är det viktigt att de verktyg som används tål den belastning de utsätts för.

Det är av denna anledning som du främst hittar Kamasa hylsnyckelsatser hos oss på Autoexperten. Kamasa är kända för sina tåliga och starka verktyg som kan användas på professionellt vis varje dag på arbetsplatsen. Märket har ett stort utbud och möjliggör för dig att bygga på hylsnyckelsatserna med ytterligare skaft, hylsor och tillbehör. Detta till samma höga kvalitet och passform.