När du ska frakta otympliga saker är det bra med en släpvagn. En dragkrok som är monterad på din bil krävs för att använda en släpvagn eller montera en cykelhållare. Hur en krok monteras varierar beroende på vilken bilmodell det rör sig om, den kan monteras med skruvförband i bilens chassi men ibland är det nödvändigt att göra ett hål i stötfångaren.

Olika typer av dragkrokar

Det finns olika modeller av dragkrokar att välja mellan: fast, avtagbar och infällbar. En fast dragkrok är den mest hållbara och det billigaste kopplingsalternativet. Om du planerar att använda din dragkrok ofta rekommenderas denna typ av krok. Om din bil har parkeringssensorer kan dessa ibland känna av kopplingskulan och dragkroken vilket kan leda till att sensorerna inte fungerar optimalt. Våra bilmekaniker rekommenderar att du väljer att montera dragkrok som är avtagbar om du inte använder kroken ofta.

Att montera dragkrok kan vara mer komplicerat om det är en nyare bilmodell. Fasta dragkrokar kan delas in i manuella, spak- och automatiska system. Dragkrok med automatiska system har sofistikerade mekanismer som ger maximal bärkraft. En infällbar dragkrok är den mest estetiska lösningen.

Varför ska Autoexperten montera dragkrok?

Vi rekommenderar att anlita våra utbildade fordonstekniker för att montera dragkrok för att spara tid och utesluta risk för eventuella fel och skador på din bil. I många fall är det förberett på bilen för en montering av dragkrok, vilket innebär att du inte behöver borra i karossen och det kan ibland vara ett enkelt jobb för den händige. Ofta är det dock lite mer komplicerat än att bara sätta dit den, exempelvis när det behöver borras i karossen eller när det krävs elarbete. Våra fordonstekniker hjälper dig att välja rätt dragkrok som passar just din bil och dina behov. Ta gärna kontakt med din närmsta Autoexperten bilverkstad för en kostnadsfri offert på montering av dragkrok.