När du ska frakta otympliga saker är det bra med en släpvagn. En dragkrok som är monterad på din bil krävs för att använda en släpvagn eller montera en cykelhållare. Hur en krok monteras varierar beroende på vilken bilmodell det rör sig om, den kan monteras med skruvförband i bilens chassi men ibland är det nödvändigt att göra ett hål i stötfångaren.

Olika typer av dragkrokar

Det finns olika modeller av dragkrokar att väja mellan: fast, avtagbar och vridbar. En fast dragkrok är den mest hållbara och det billigaste kopplingsalternativet. Om du planerar att använda din dragkrok ofta rekommenderas denna typ av krok. Om din bil har parkeringssensorer kan dessa ibland känna av kopplingskulan och dragkroken vilket kan leda till att sensorerna inte fungerar optimalt. Våra bilmekaniker rekommenderar att du väljer att montera dragkrok som är avtagbar om du inte använder kroken ofta.

Att montera dragkrok kan vara mer komplicerat om det är en nyare bilmodell. Fasta dragkrokar kan delas in i manuella, spak- och automatiska system. Dragkrok med automatiska system har sofistikerade mekanismer som ger maximal bärkraft. En vridbar dragkrok är den mest estetiska lösningen och den har dessutom en teknisk fördel.

Varför ska Autoexperten montera dragkrok?

Idag är det många som väljer att själv montera dragkrok. Det finns speciella paket och på många bilmodeller är det relativt enkelt att montera en krok. Du demonterar kofångaren och bultar fast kroken sedan kopplar du in elen och sätter tillbaka kofångaren. I många fall är det förberett på bilen för en montering av dragkrok, vilket innebär att du inte behöver borra i karossen. Det är också lätt att hitta rätt dragkrok. På vår webbplats kan du filtrera dragkrokar och hitta en lämplig krok som passar din årsmodell. Du filtrerar genom att skriva in registreringsnumret på din bil.

Många väljer docka att överlåta monteringen till en erfaren bilmekaniker. Anledningarna är många, men framförallt är det bra att få hjälp med mer komplicerade installationer och det sparar dessutom tid. Om du har frågor om olika typer av dragkrokar hjälper vår kunniga personal gärna till att besvara dina frågor. Autoexperten har bilverkstäder runt om i landet som kan hjälpa till med montering av dragkrok.