Calix motorvärmarsats med Kupevärmare, kablar och motorvärmareHur fungerar en motorvärmare?

En elektrisk motorvärmare ansluts till ett väggutag när bilen står parkerad. Där får värmaren kraft att värma motorn samt kupen.

Det ger dig 100% mer komfort, 33% mindre skadliga utsläpp.

Till systemet kan man ansluta ett tidur så att systemet startar vid en angiven tid så man med hjälp av en kupevärmare har en uppvärmd bil när man kommer.

Motorvärmare från Calix - miljövänligt & närproducerat

Genom att använda Calix motorvärmare spar du på miljön genom att undvika en kallstart som släpper ut höga utsläpp avgaser samt att du spar bränsle när du startar en redan uppvärmd motor.

Calix är ett svenskt företag beläget i Eskilstuna. Sedan 1950-talet har man varit världens största tillverkare av elektriska motorvärmare. Calix utvecklar, designar och tillverkar sina motorvärmare i Eskilstuna. Självklart är Calix miljöcertifierat enligt ISO 14001 och produkterna är näst intill tillverkade av återvinningsbart material.  

Olika typer av Motorvärmare

Motorvärmare finns i olika utföranden och de fungerar på olika sätt. 

Blockvärmare

Denna typ av motorvärmare fungerar genom att värmarkroppen sticks in i motorblocket via en anvisad lucka eller frostbricka. Då värmer värmaren direkt inifrån motorn.

Kontaktvärmare 

Denna typ av motorvärmare monteras mot motorblocket eller oljetråget så att den värmer ifrån utsidan.

Slangvärmare

Denna typ av motorvärmare monteras i en kylarslang och värmer kylarvattnet den vägen.

Calix eftersträvar alltid att finna bästa lösningen på motorvärmare till varje bilmotor, vilket gör det väldigt viktigt att den värmare som rekommenderas för motorn används. Då finns förutsättningar för en bra och riktig funktion.

Montera Motorvärmare

Att montera en elektrisk motorvärmare eller bränsledriven motorvärmare bör utföras av en verkstad. Du hittar en Autoexperten bilverkstad här. Vi hjälper dig gärna med monteringen av din Calix motorvärmare.

Är det istället en Kupevärmare du letar efter så finns de att köpa här Kupevärmare Calix