Köp bildelar online och reservdelar hos din lokala Autoexpertenbutik

När du har behov av nya bildelar till ditt fordon är det ofta bra att få stöd och vägledning av en mekaniker på din verkstad, eller göra noggranna eftersökningar. Reservdelar kan vara en djungel och det är viktigt att det blir rätt.

 

Hur beställer man reservdelar?

Om du inte vill låta din verkstad göra jobbet kan du reservera dina bilreservdelar själv online från någon av våra butikers lokala webbsidor, för att sedan hämta delarna själv i din butik. På autoexperten.se hittar du enkelt rätt bildel med marknadens förmodligen vassaste reg.nummer-sök. Om din reservdel redan finns på lager i din närmaste butik kan du hämta den så fort den är reserverad. I annat fall kommer den med snabb leverans till butiken från vårt välfyllda centrallager.

 

Hur monterar jag min bildel?

Kunnig butikspersonal kan alltid rådge dig gällande montering och arbeten på din bil. Tveka inte att fråga eller be om hjälp när du hämtar dina bildelar i butiken. Beroende på dina egna förkunskaper och vad det är för reservdel som behöver bytas kan du i många fall göra arbetet själv, utan problem. I vårt uppslagsverk finns också många användbara steg-för-steg guider för dig som vill byta bildelar på egen hand.  Om du inte har möjlighet att göra jobbet så har vi 430 verkstäder runt om i Sverige som gärna hjälper dig. Din lokala butik visar dig alltid till den verkstad som bäst uppfyller dina behov. Autoexpertens nära 60 butiker hanterar dessutom byten, returer och reklamationer kostnadsfritt när du har köpt via oss.

 

Världsledande tillverkare av reservdelar

I dagens bilindustri är det en mycket liten del av tillverkningen som sker hos själva biltillverkaren. En allt större del av den produktionen sker hos underleverantörer. 
I de flesta fall samarbetar biltillverkaren med underleverantören för att ta fram och utveckla reservdelarna.

Flertalet av leverantörerna producerar inte bara reservdelar utan man utvecklar hela fordonssystem till bilen som sedan implementeras i biltillverkarens modeller.

Autoexperten köper delar från några av bilindustrins största leverantörer, de levererar till biltillverkare både i Europa och i resten av världen. Flera av dessa tillverkare är världsledande inom sina respektive områden, till exempel Bosch, SKF, NGK och Brembo.

 

Tre års garanti på delar till din bil

Autoexperten erbjuder sina kunder tre års funktionsgaranti på alla reservdelar. 
Det är även värt att poängtera att de bildelar Autoexperten säljer omfattas av EUs förordning (1400/2002/EG), vilket innebär att biltillverkarens garanti förblir intakt.

Garantin gäller inte vid skada som uppkommit genom:

  • felmontering
  • misskötsel
  • olyckshändelse
  • yrkesmässig användning
  • tävlingsbruk
  • normal förslitning/försämring.