Boka AC-service

Vi utför AC-service, reparation och påfyllning av AC. Behöver du serva eller laga en trasig AC, behöver påfyllning av AC eller vill veta pris för påfyllning av köldmedium? En regelbunden service av AC-system bidrar till en mer effektiv klimatanläggning som får ökad livslängd. Våra utbildade bilmekaniker har AC-certifikat för att göra AC-service, reparation och påfyllning. 

Boka AC-service

Här har vi samlat några av de vanligaste frågorna vi får om AC-service.

Även om din AC fungerar så bidrar en AC-service till en ökad livslängd av AC-systemet samt att du undviker onödiga kostnader och reparationer i framtiden. Vid en AC-service provtrycks systemet för att upptäcka eventuella läckor eller andra defekter. Autoexperten verkstäder är auktoriserade att genomföra AC-service och följer alltid gällande lagar och regler och fyller därför aldrig på gas i system som innehåller några synliga läckor. Om verkstaden stöter på problem under provtryckning avbryter vi den och rekommenderar i stället en felsökning av systemet och en AC-reparation.

I en AC-service ingår systemkontroll av hela AC-systemet som omfattar kompressorn, kondensorfläkten och drivremmarna. Vi genomför även provtryckning med täthetsprovning och läcksökning. I servicen kan även ingå påfyllning av olja och eventuell naturlig förlust av gas. Om verkstaden stöter på problem under provtryckning avbryter vi den och rekommenderar i stället en felsökning av systemet.

Vi rekommenderar att du gör en AC-service och fyller köldmedium med 24 månaders intervall. Ett AC-system tappar cirka 5-8% köldmedia/år och förlusten gör att kompressorn får arbeta hårdare för att uppnå samma effekt vilket på längre sikt kan skapa större problem som kompressorhaveri.

Priset för en påfyllning av köldmedium beror på vilken typ av gas samt hur mycket gas som behöver fyllas på. Kontakta din närmsta Autoexperten bilverkstad för en kostnadsfri offert.

Ett AC-system arbetar med temperaturer ner till under 0 och upp till 80 grader och varma och heta sommardagar kan trycket i systemet nå ända upp till 20 bar. Systemet har även utsatta delar som kondensorn och utsätts för insekter, stenskott och på vintern salt. Att regelbundet kontrollera och göra en AC-service gör att du undviker onödiga kostnader och reparationer i framtiden.

Det är inte bara kall luft som AC-systemet bidrar till utan bilar som har defrosterfunktion använder bilens AC-kompressor för att snabbt ta bort fukt och få torr, varm luft på vindrutan. Denna funktion används året runt. Om bilen är utrustad med elektronisk klimatanläggning måste AC-systemet fungera för att hela anläggningen ska fungera

Längre leve din bil

Vi tror på att i första hand laga det som är trasigt istället för att direkt köpa nytt. Bra för både miljön och din plånbok. Hållbart, enkelt och smart, eller hur? Autoexperten stöttar dig och din bil genom:

  • vår tillgänglighet - Vi finns på 350 bilverkstäder i Sverige
  • 3 års funktionsgaranti på alla reservdelar
  • 12 månaders gratis assistansförsäkring vid bilservice
  • att du har möjlighet att delbetala verkstadsjobbet räntefritt i upp till 24 månader.
Boka service hos Autoexperten

Godkänd Bilverkstad är en kvalitetsstandard för alla Sveriges verkstäder

Att vara en Godkänd Bilverkstad innebär att våra verkstäder följer de lagar, förordningar och krav inom miljö och säkerhet som branschen kräver. Därför är vi på Autoexperten extra stolta över att vara den första verkstadskedja i Sverige att få samtliga verkstäder godkända enligt standarden. Klicka vidare för att läsa mer om Godkänd Bilverkstad.

Boka service hos Autoexperten

Boka fler verkstadstjänster

Välj tjänst och kolla pris. Filtrera på typ av tjänst för att se samtliga tjänster inom en kategori. Du kan boka fler tjänster på samma gång.

Vad våra kunder säger om oss