Dags att byta hjullager?

Hör du konstiga ljud från hjulen när du kör eller skakar ratten? Det kan vara tecken på att det är dags att byta hjullager eller rullager som det finns på vissa bilar. På många bilar sitter hjullagren inpressade i hjulnavet vilket gör att det behövs en hydraulisk press för att få ut det gamla lagret och montera det nya. Byte av hjullager kräver både specialverktyg och utbildning och dessutom räcker det med att väldigt små partiklar av smuts eller grus kommer in i hjullagret för att det ska skadas och dess livslängd förkortas.

Boka tid för hjullagerbyte

Här har vi samlat några av de vanligaste frågorna vi får om hjullager och byte av hjullager

Pris för byte av hjullager eller rullager beror på vilket typ av lager som det finns i din bil och om bytet kräver andra åtgärder på din bil. Ta gärna kontakt med din närmsta Autoexperten verkstad för en kostnadsfri offert.

Eftersom båda hjulen har samma körsträcka och utsätts för samma slitage och vägförhållanden har vi som rutin att alltid byta hjullagren på båda hjulen samtidigt.

När du misstänker att din bil har trasigt hjullager rekommenderar vi köra till din närmsta Autoexperten verkstad. På bilbesiktning kontrolleras alltid hjullagren och trasiga eller slitna hjullager ger en anmärkning. Ett trasigt hjullager låter inte bara otrevligt utan kan i värsta fall få hjulet att lossna, varför det är klokt att byta hjullagren i förebyggande syfte.

Autoexperten är rikstäckande

Autoexperten stöttar dig och din bil genom

  • vår tillgänglighet - Vi finns på 350 bilverkstäder i Sverige
  • 3 års funktionsgaranti på alla reservdelar
  • 12 månaders gratis Assistansförsäkring vid bilservice
  • att du har möjlighet att delbetala verkstadsjobbet räntefritt i upp till 24 månader.
Hitta din närmsta Autoexperten bilverkstad
Visa karta

Boka fler verkstadstjänster

Välj tjänst och kolla pris. Filtrera på typ av tjänst för att se samtliga tjänster inom en kategori. Du kan boka fler tjänster på samma gång.

Vad våra kunder säger om oss