Vid bilservice hos Autoexperten får du:

Utlämning av bilen efter en bilservice• Bilservice utförd enligt biltillverkarens serviceschema
• 12 månaders fri Assistansförsäkring vid underhållsservice
• Möjlighet att dela upp betalningen i upp till 24 månader räntefritt
• Autoexperten reparerar och servar din bil på ett fackmannamässigt sätt enligt tillverkarens instruktioner vilket inte påverkar nybilsgarantin
• Våra fordonsmekaniker utbildas kontinuerligt för att kunna vara uppdaterade på nya bilmodeller, tekniker, verktyg och tillbehör

Klicka här för att boka bilservice och verkstadsbesök.

Bilservice utförd enligt biltillverkarens serviceschema

När du gör en service av din bil på en Autoexperten verkstad så tar vi hand om din bil. Vi följer biltillverkarens serviceschema som gäller för just din bil. Självklart kan du få ut serviceschemat om du vill se vilka punkter som ingår i den bilservice som vi utfört.

3 års funktionsgaranti på reservdelarna

Våra verkstäder använder bara bildelar från Autoexperten när de gör en bilservice. Bildelarna uppfyller EUs förordning (1400/2002/EG), vilket innebär att bildelarna motsvarar originalkvalitet. Att bildelarna är av så pass hög kvalitet gör att vi kan lämna 3 års funktionsgaranti på dem. Du kan känna dig trygg när du lämnar din bil hos oss. Här hittar du din närmaste Autoexperten bilverkstad.

Bibehållen nybilsgaranti

Enligt EU:s gruppundantag nämnt ovan kan du känna dig trygg i att din bils nybilsgaranti gäller även när du servat den på en Autoexperten verkstad. I och med att vi följer biltillverkarens rekommendationer samt använder reservdelar som motsvarar originalkvalitet så uppfyller vi EU:s direktiv, därmed fortsätter bilens nybilsgaranti att gälla.

Assistansförsäkring

När du gör en bilservice hos oss så ingår också en Autoexperten assistansförsäkring som gäller i 12 månader. Det gör att hjälpen aldrig är långt borta om något oförutsett skulle hända.

Dela upp betalningen

När du servat bilen kan du dela upp din betalning med Autoexpertenkortet. Kortet har 24 månaders räntefri delbetalning.

När vi gör en bilservice så får du kostnaden innan. Du får godkänna en arbetsorder där det klart framgår vad vi gör på din bil samt vad som kommer att bytas. Du kan självklart be verkstaden göra andra reparationer på din bil i samband med din service. Ibland är servicen mer omfattande än vanligt, vid vissa serviceintervall ska andra saker så som kamremmen bytas på en del bilmodeller. Då kan till exempel vattenpumpen med fördel bytas ut samtidigt, något som verkstaden kan tipsa
dig om.

Utbildade fordonsmekaniker

Våra fordonsmekaniker utbildas kontinuerligt för att kunna vara uppdaterade på nya bilmodeller, tekniker, verktyg och tillbehör.

Nedan är några saker som kan tänkas göras på din bil vid en bilservice:

Byte av oljefilter och motorolja

Vi genomför oljebyte och byter oljefiltret. Motoroljan har till uppgift att smörja motorns olika delar samt avleda värme och transportera bort avlagringar som uppstår vid slitage.
Dessa avlagringar fastnar i oljefiltret som filtrerar oljan. Ju längre tid motoroljan är i motorn ju mer försämras den därför skall den bytas vid regelbundna intervaller i samband med bilservice.

Byte av luftfilter

Det som driver motorn är en explosion av en blandning av luft och bränsle.
Luftfiltret ser till att luften som kommer in är ren och fri från partiklar. Det borgar för en bättre förbränning. Om luftfiltret är gammalt så riskerar motorn att få sämre andning och partiklar i förbränningsrummet vilket ökar din bränsleförbrukning och minskar motorns livslängd. Därför byts även luftfiltret vid regelbundna intervaller i samband med bilservice.

Byte av kupéfilter

Kupéfiltret har till uppgift att rena den luft som går in i kupén. Det gör att den luft du andas när du kör bilen är ren och fräsch.

Byte av tändstift

Tändstiften byts vid vissa mil på bilar som har sådana. Tändstiften tänder bränsle luftblandningen och är en avgörande komponent för att bilen skall ha en bra bränsleekonomi samt vara mindre skadlig för miljön.

Byte av växellådsolja samt bakaxel

Oljan som finns i din växellåda är något som på vissa bilmodeller skall bytas.
Detta gäller även oljor i till exempel bakaxlar.

Kontrollpunkter

Vid varje bilservice så går vi även igenom en lista med kontrollpunkter. Denna lista ingår i serviceschemat och skiljer sig från bilmodell till bilmodell beroende på vilken service man gör. Det gör att mekanikern har en checklista att följa så att inget blir missat vid en bilservice.

Kamremsbyte

Om din bils kamaxlar drivs av en kamrem så ska denna bytas ut vid specifika intervaller enligt biltillverkarens rekommendationer. Det är oerhört viktigt att detta följs då hela motorn kan haverera om kamremmen går av!

Övriga saker som kan tänkas bytas vid en bilservice:

Byte av vattenpump

Vattenpumpens livslängd sammanfaller i de flesta fall tiden för kamremsbytet.
Ett kamremsbyte är en ganska omfattande operation vid en service. I och med att man skruvat isär vissa delar på motorn vid kamremsbytet, vilket är en omfattande procedur, kommer man även åt vattenpumpen på ett relativt okomplicerat sätt vid samma tillfälle. Det gör att arbetskostnaden för vattenpumpsbytet är lägre och vi rekommenderar därför alltid kunderna att byta vattenpumpen vid kamremsbytet.

Byte av torkarblad

Torkarbladen är viktiga för att du skall se bra när du kör din bil. Dåliga torkarblad är direkt trafikfarliga samt att det är jobbigare för dig som kör att se vilket kan göra dig trött. Detta är något som verkstaden kommer överens med dig om innan de byts ut.

Påfyllning av spolarvätska

Är denna nivå låg så bör den fyllas på. Den behövs tillsammans med torkarbladen för att du skall se bra när du kör din bil.