Kamremsbyte

En viktig underhållsåtgärd för din bil är att byta kamrem enligt serviceplanen.  Kamremmen slits med tiden, vilket kan leda till allvarliga skador på motorn om inte kamremmen byts ut i tid och det i sin tur leder till större reparationskostnader. Kontakta din lokala Autoexperten bilverkstad för pris på kamremsbyte på din bil. Våra bilverkstäder har rätt utrustning och kunskap för att göra kamremsbytet.

Boka tid för kamremsbyte

Här har vi samlat några av de vanligaste frågorna vi får om kamremsbyte

Pris på kamremsbyte beror på bland annat vilket bilmärke och -modell din bil är. Kontakta din lokala Autoexperten bilverkstad för ett kostnadsfritt prisförslag för kamremsbyte på din bil. Om verkstaden upptäcker ytterligare saker som behöver åtgärdas utöver det ni har kommit överens om så kontaktar de dig innan de utför reparationen. Varje service och reparation dokumenteras i ett protokoll som sammanfattar service- och reparationshistorik på din bil. 

Kamremmens livslängd varierar beroende på bilmärke, modell och tillverkningsår. Ibland hör vi att det sägs att kamremmen ska bytas efter 10 år men kamremmen kan slitas olika varför vi rekommenderar att följa biltillverkarens rekommendation. Du hittar biltillverkarens rekommendation om intervall för kamremsbyte i servicehandboken. Ibland slits kamremmen snabbare än vad den rekommenderade livslängden för kamremmen är och det kan upptäckas vid en vanlig service. En skadad kamrem kan skada motorn och i värsta fall kan det leda till att bilens motor behöver renoveras eller bytas ut. Vid en regelbunden bilservice hos Autoexperten gör vi en kontroll av kamremmen enligt det rekommenderade serviceschemat.

Om din motor låter annorlunda, som att den tickar, skramlar eller låter skrikigt, kan det vara ett tecken på att kamremmen är sliten. Vi rekommenderar att kontakta din närmsta Autoexperten verkstad för en felsökning. Vid en service enligt serviceschemat ingår kontroll av kamremmen och våra fordonstekniker informerar dig och ger dig ett kostnadsfritt prisförslag för byte av kamrem vid behov.

Vattenpumpen, som i många fall drivs av kamremmen, har ofta samma livslängd som kamremmen. Vid kamremsbytet monterar våra fordonstekniker isär vissa delar av motorn och därför är det enkelt och kostnadseffektivt att samtidigt på ett relativt okomplicerat sätt byta vattenpumpen. Det gör att arbetskostnaden för vattenpumpsbytet är lägre och vi rekommenderar därför alltid våra kunder att byta vattenpumpen vid kamremsbytet.

Visa karta

Behöver du laga något på bilen? Genom att laga det som är trasigt får vi din bil att rulla längre, det är något vi verkligen tror på. Det är bättre både för plånboken och miljön att reparera och laga i stället för att köpa nytt. Våra auktoriserade Autoexperten bilverkstäder hjälper dig gärna med alla typer av bilreparationer.

 • 12 månaders Assistansförsäkring ingår alltid vid service hos oss
 • Delbetala i upp till 24 månader med Autoexpertenkortet
 • Bibehållen nybilsgaranti
 • Personlig service över telefon - alla dagar mellan 07-22
Boka service hos Autoexperten

Boka fler verkstadstjänster

Välj tjänst och kolla pris. Filtrera på typ av tjänst för att se samtliga tjänster inom en kategori. Du kan boka fler tjänster på samma gång.

Ikon

Vi erbjuder felsökning

När du märker att något är fel med din bil, vänta inte utan kontakta din närmaste Autoexpertenverkstad. Det är oftast billigast att fixa felet på en gång. Vi hjälper dig med att hitta och laga felet.

Boka felsökning
Ikon

Boka service

När du servar din bil hos oss ingår alltid en stämpel i serviceboken och bibehållen nybilsgaranti. Du får också 12 månaders fri Assistansförsäkring.

Boka service
 • Autoexperten Servicecenter kommer kontakta dig med en offert som du sedan behöver godkänna.
 • Du är välkommen att lämna bilen på verkstaden kl 07:00-09:00 det valda datumet om inget annat avtalas med verkstaden
 • Verkstaden kommer kontakta dig när bilen är klar.

Om- & avbokningsregler

 • Om- och avbokning måste göras minst 24 timmar för den överenskomna tiden.
 • Vid utebliven ankomst kommer verkstaden debitera enligt de allmänna villkoren.

Vid frågor är du välkommen att kontakta oss på kundservice@autoexperten.se eller ringa på 08-92 33 34.

 • Bokningbekräftelse skickas via epost.
 • Du är välkommen att lämna bilen på verkstaden kl 07:00-09:00 det valda datumet om inget annat avtalas med verkstaden
 • Verkstaden kommer kontakta dig när bilen är klar.

Om- & avbokningsregler

 • Om- och avbokning måste göras minst 24 timmar för den överenskomna tiden.
 • Vid utebliven ankomst kommer verkstaden debitera enligt de allmänna villkoren.

Vid frågor är du välkommen att kontakta oss på kundservice@autoexperten.se eller ringa på 08-92 33 34.

Vad våra kunder säger om oss