Retur- och ångerrätt

Ångerrätt

Hos Autoexperten vill vi att våra kunder ska känna trygghet vid sitt köp hos oss.
Vi ger dig därför alltid 30 dagars ångerrätt i vår webshop från det att du tagit emot din beställning.

Ångerrätt gäller endast om varan du köpt är i väsentligt förändrat skick. Ångerrätten gäller endast privatpersoner, inte företag.

Vill du utnyttja ångerrätt efter ditt köp hos oss måste din beställning tas emot eller hämtas ut. Vill du ångra ditt köp efter att leveransen aviserats, men innan du hämtat ut beställningen (outlöst paket) ska du kontakta utlämningsstället där ditt paket ligger och betala returfrakten tillbaka till oss. I detta fall ska du även kontakta vår kundservice. Ett outlöst paket betraktas inte som utnyttjande av ångerrätt.

Retur

Du kan returnera varor till oss på två sätt: Via post eller i en Autoexpertenbutik. Du kan själv välja vilket retursätt som passar dig bäst, du behöver alltså inte returnera på samma sätt som du hämtade varan.

Retur i Autoexperten butik – Alltid gratis!

För att returnera hela eller delar av din beställning till butik ska du:

  1. Fyll i retursedel som du fått med i paketet med din beställning. Var noga med att fylla i vilken/vilka produkter du vill returnera och antal samt orsaken till returen.

  2. Lägg retursedeln i lådan och förpacka din retur väl. Gärna i den låda varan kom i.

  3. Ta med lådan till din Autoexpertenbutik och lämna in den till personalen. Du kommer få ett inlämningskvitto med ett returnummer. Spara dentta för eventuell kontakt med kundservice.

  4. Återbetalning av dina pengar sker efter vi granskat din retur när den anlänt till vårt centrallager inom 14 dagar. Återbetalningen sker på samma sätt som du betalade din order.

Retur via post

För att returnera hela eller delar av din beställning via post:

  1. Fyll i retursedel som du fått med i paketet med din beställning. Var noga med att fylla i vilken/vilka produkter du vill returnera och antal samt orsaken till returen.

  2. Klipp ut den förtryckta adresslappen på retursedeln. Lägg retursedeln i lådan och förpacka din retur väl. Gärna i den låda varan kom i. Varans originalförpackning ska vara oskadd.

  3. Tejpa på den förtryckta adresslappen på lådan. OBS! Klistra eller tejpa inte någonting på varans originalförpackning.

  4. Skicka paketet till vår returhantering i Enköping. Returfrakten bekostas av dig. Har vi däremot levererat fel vara står vi för returfrakten, den återbetalar vi i samband med resten av returen.

  5. Återbetalning av dina pengar sker efter vi granskat din retur när den anlänt till vårt centrallager inom 14 dagar.

Returadress:
Autoexperten
Returavdelning
Varggatan 1
749 40 Enköping

Du som kund ansvarar för risken vid returfrakt. Denna risk innefattar bland annat att produkten skadas eller kommer bort under frakten tillbaka till oss. Företag har inte rätt att returnera en produkt om produktförpackningen har öppnats.

Retursedel

Om du inte har kvar retursedeln du fick med din beställning kan du ladda ner en retursedel här och skriva ut.

Återbetalning

Om du ångrar ditt köp och returnerar hela eller delar av din order till oss betalar vi tillbaka ditt köpbelopp inom 14 dagar.

Produkten ska alltid vara i oförändrat skick och ligga i originalförpackning med tillhörande emballage. När du som konsument returnerar varor till oss står du för risken vid returfrakten som innefattar risken att produkten skadas eller kommer bort under frakten.

Om du har frågor kring ångerrätt eller retur är du välkommen att kontakta kundservice.