Autoexpertens köpvillkor för vår webshop

Klicka på länkarna för att komma till det avsnitt du söker

1. Allmänt
2. Avtal och beställning
3. Kunduppgifter
4. Priser, avgifter och betalning
5. Kampanjer och erbjudanden
6. Leverans och transport
7. Ångerrätt och retur
8. Garanti och reklamation
9. Ansvar
10. Länkar
11. Force majeure
12. Ändring av villkoren
13. Ogiltighet
14. Tillämplig lag och tvist

1. Allmänt

1.1
Dessa allmänna villkor (”Villkoren”) gäller när du som konsument (”Du”) gör en beställning via Autoexperten och tillhörande sidor, (”Sajten”). Avtal ingås mellan dig och Autoexperten Detaljist i Sverige AB, organisationsnummer 556078-8522 (”Autoexperten”). Utförliga kontaktuppgifter och övrig information om Autoexperten framgår på Sajten. Villkoren är enbart tillämpliga för dig som är konsument och som gör din beställning samt betalning via Sajten. Om du som företag gör beställningar via Sajten så gäller andra villkor, vilka också redovisas i detta avtal.

1.2
Autoexperten är certifierat av trygg e-handel och följer deras regler och föreskrifter för distanshandel.

1.3
För att kunna beställa på Sajten måste Du ha fyllt 18 år. Autoexperten accepterar enligt svensk lag inte kreditköp till personer under 18 år. Autoexperten förbehåller sig rätten att i enskilda fall neka eller ändra din beställning (exempelvis om Du uppgivit felaktiga personuppgifter och/eller har betalningsanmärkningar).

1.4
Autoexperten jobbar hårt för att undvika slutförsäljning samt eventuella bild- och skrivfel på Sajten, exempelvis fel i produktbeskrivning eller teknisk specifikation, felaktiga priser samt prisjusteringar (såsom förändrade priser från leverantörer eller valutaförändringar) eller felaktig information angående om en vara finns i lager. Autoexperten har rätt att korrigera sådana eventuella fel och att ändra eller uppdatera informationen när som helst. Skulle felaktig information på Sajten leda till att Du inte är nöjd ger vi dig möjligheten att häva köpet. Om felaktigt pris har angetts för en vara som Du har beställt så kommer Autoexperten naturligtvis att meddela dig om detta och invänta ditt godkännande av det korrigerade priset innan Autoexperten fortsätter med beställningen. All bildinformation på Sajten ska uteslutande ses som illustrationer. Sådana illustrationer kan inte garanteras återge det antal varor Du erhåller eller varans exakta utseende, funktioner eller ursprung. Autoexperten ansvarar inte för information på Sajten som kommer från en tredje part.

1.5
Sajten, samt allt innehåll på denna, ägs av Autoexperten eller dess licensgivare. Informationen är skyddad genom bland annat immaterialrättsliga och marknadsrättsliga lagar. Detta innebär att varumärken, firmanamn, produktnamn, bilder och grafik, design, layout samt information om varor, tjänster och annat innehåll inte får kopieras eller användas utan skriftligt godkännande från Autoexperten.

2. Avtal och Beställning

2.1
För att kunna göra ett köp via Sajten måste Du acceptera Villkoren. Genom att acceptera Villkoren förbinder Du dig att följa Villkoren i sin helhet, samt godkänner att Du tagit del av informationen om personuppgifter och samtyckt till användningen av personuppgifter och cookies enligt Autoexpertens Integritetspolicy som du finner här

2.2
Ett avtal om köp ingås först när Autoexperten bekräftat din beställning och Du mottagit orderbekräftelse från Autoexperten per e-post. Autoexperten uppmanar dig att spara denna orderbekräftelse för eventuella kontakter med Autoexpertens kundservice. Du kan återkalla din beställning fram till dess att den bekräftats av Autoexperten. Om beställningen återkallas så kommer Autoexperten att återbetala alla eventuella betalningar som Du eller dina betal- eller kreditkortsföretag har gjort avseende beställningen.

3. Kunduppgifter mm.

3.1
Autoexperten rekommenderar att Du skapar ett användarkonto innan Du handlar på Sajten. När Du registrerar ditt användarkonto och/eller ska genomföra en beställning kommer Du att bli ombedd att uppge vissa personuppgifter. Du bekräftar att de uppgifter som Du fyller i är korrekta och fullständiga samt ansvarar för felaktigt ifyllda uppgifter. Information om Autoexpertens behandling av personuppgifter finns i Autoexpertens Integritetspolicy.

3.2
Du åtar dig att se till att ingen annan kan använda dina inloggningsuppgifter. Du får inte avslöja användarnamn och lösenord för någon obehörig och ska se till att handling med uppgift om användarnamn och lösenord förvaras på ett sådant sätt att obehörig inte kan få tillgång till informationen. Du ska omgående anmäla till Autoexperten om det kan misstänkas att obehörig fått tillgång till ditt lösenord. Du ansvarar för alla köp som gjorts med dina inloggningsuppgifter om sådan anmälan inte gjorts.

3.3
Om Autoexperten misstänker att Du missbrukar ditt användarkonto, dina inloggningsuppgifter eller annars bryter mot Villkoren har Autoexperten rätt att stänga av dig. Autoexperten har även rätt att tilldela dig nya inloggningsuppgifter.

4. Priser, avgifter och betalning

4.1
Vid beställning via Sajten gäller de priser som anges på Sajten. Priser anges i svenska kronor och är inklusive moms. Priserna inkluderar inte betalnings- och fraktavgifter, som anges separat i kassan.

4.2
Du kan betala på de sätt som anges nedan. Autoexperten har rätt att ta betalt redan i samband med beställningen, om inte fakturabetalning eller annat liknande betalsätt valts av dig och godkänts av Autoexperten. Vid fakturabetalning eller delbetalning med Autoexperten kortet kan Autoexperten eller dess samarbetspartners komma att göra en kreditupplysning. Du kommer i sådant fall upplysas om detta. Autoexperten förbehåller sig rätten att inte alltid erbjuda alla betalsätt. Om det betalsätt Du valt av någon anledning inte fungerar vid tillfället för köpet och behöver ändras kommer vi kontakta dig för att få ditt godkännande. Du som kunde har möjligheten att häva köpet i detta fall. Observera att eventuella begränsningar för betalningsalternativ anges på nedan.

På Autoexperten.se kan du betala med dessa betalsätt

 • Autoexperten faktura
 • Autoexperten-kortet
 • Kortbetalning

Vid beställning gäller de priser som står på Sajten. Priser anges i svenska kronor och är inklusive moms. Priserna inkluderar inte betalnings- och fraktavgifter, som anges i kassan.

Autoexperten har rätt att ta betalt av dig som kund redan i samband med beställningen, om inte fakturabetalning eller annat liknande betalsätt valts av dig och godkänts av Autoexperten.

Observera att eventuella begränsningar för betalningsalternativ anges på Sajten. Erbjudanden på Sajten gäller under en begränsad tid och så länge lagret räcker.

Kortbetalning

Väljer du att betala med bankkort/betalkort/kreditkort så tillkommer det ingen extra betalavgift.

Vi accepterar för närvarande betalning från VISA och MasterCard. När du betalar med kort hanteras betalningen av vår betalningspartner Resurs Bank AB som uppfyller krav enligt säkerhetsstandarden PCI-DSS.

För ökad säkerhet använder vi 3D-Secure som är en global säkerhetsstandard framtagen av VISA och Mastercard för betalningar över Internet.

Hur ett kortköp går till:

- När du valt ut de produkter du vill handla och klickat dig vidare till kassan fyller du först i dina personuppgifter/loggar in.
- Därefter väljer du kortbetalning som betalsätt och klickar "Slutför köp"
- Sidan laddas om och du skickas vidare till en säker sida där du får ytterligare fält att fylla i.
- Var noga med att alla dina kortuppgifter stämmer innan du klickar dig vidare för att genomföra köpet.
- Pengarna dras på ditt kort (vilket innebär att du inte kommer åt pengarna, men de har ännu inte dragits).

Betalväxeln (Nets) som all kortbetalning går igenom uppfyller kraven för PCI-DSS.

Autoexperten faktura

När du väljer att betala mot faktura sker en kreditupplysning på ditt personnummer. Även en jämförelse mellan personnummer och folkbokföringsadressen görs för att säkerställa att personen verkligen är den han utsäger sig för att vara. Vid betalning mot faktura tillkommer en faktureringsavgift på 29 kr på alla fakturabeställningar. Betalningsvillkor 30 - 60 dagar. Fullständiga villkor för faktura finns att läsa här.

Delbetalning med Autoexperten-kortet

Med Autoexperten-kortet betalar du alltid den sista i nästa månad utan extra kostnad. Vill du dela upp betalningen kan du göra det till en fast kostnad. Fullständiga kontovillkor finns att läsa här

Autoexperten-kortet sköts och distribueras av vår samarbetspartner, Resurs Bank AB. Det sker en kreditprövning och eventuellt en kreditupplysning på ditt personnummer när du ansöker om kortet. Vid kreditupplysning skickas en kopia på denna per post till dig.

Rabatter

Procentrabatter gäller inte på artiklar som omfattas av tillfällig prisaktivitet. Våra kampanjer går inte att kombinera med varandra och du kan inte använda två olika rabattkoder på en och samma beställning.

Om du har rabattkod så använder du det i kassan. Klicka på ”Ange rabatt eller presentkort”, skriv in rabattkoden och tryck på knappen "Använd" när du kommer till kassan, så dras summan automatiskt från slutsumman på din beställning. Om koden täcker hela beloppet på ordern, blir detta ditt betalsätt. Täcker det en mindre del får du välja ett av våra andra betalsätt för resterande summa på ordern.

Säkerhet

Vi använder SSL (Secure Socket Layer) som är ett säkerhetsprotokoll för säker överföring av data via internet (eller andra nätverk).

SSL-protokollet skapar en krypterad kanal mellan avsändare och mottagare. Krypteringen försäkrar att ingen kan manipulera med data (Message Integrity).

SSL-protokollet använder digitala certifikat för att kontrollera sändare och/eller mottagare av dataöverföringen (Server Authentication)

Har du några frågor gällande dessa villkor är du självklart välkommen att höra av dig till oss på kundservice här.

Kvitto och garantibevis

Din orderbekräftelse, som du får av oss via mejl efter köp fungerar både som kvitto och garantibevis.

5. Kampanjer och erbjudanden

Autoexperten kan från tid till annan erbjuda kampanjer på Sajten som kan ha förmånligare villkor än vad som framgår av dessa Villkor, t.ex. rörande betalning eller förlängd ångerrätt. Dessa förmånligare villkor gäller så länge kampanjen är aktiv och för de specifika varor som anges av Autoexperten i samband med kampanjen. Autoexperten förbehåller sig rätten att när som helst återkalla sådana kampanjer. Vid avslutande eller återkallande av en kampanj gäller dessa Villkor utan ändringar. Erbjudanden på specifika varor på Sajten gäller under en begränsad tid och så länge lagret räcker.

6. Leverans och transport

6.1
Varor som finns i lager levereras normalt inom det antal arbetsdagar som anges på Sajten. Om inte annat särskilt avtalats (t.ex. i samband med bokning av varor som inte finns i lager) sker leveransen senast 30 arbetsdagar räknat från det att Autoexperten skriftligen bekräftat beställningen genom orderbekräftelsen. Mer information om Autoexpertens leverans av varor och villkor för leveransen finner du nedan på denna sida eller här.

6.2
Den förväntade leveranstiden av varan framgår av orderbekräftelsen, i kassan och/eller på den aktuella varusidan på Sajten. Om Autoexperten mot förmodan inte kan leverera en vara inom angiven förväntad leveranstid kommer Du informeras om anledningen till förseningen och upplysas om en ny förväntad leveranstid. Du har som kund då möjligheten att häva köpet utan kostnad.

6.3
Om paket ska lösas ut ska Du göra detta inom den tid som anges i aviseringen. Paket ska normalt hämtas ut personligen med giltig legitimation och ordernummer eller avinummer. Du får alltid en avisering som visar var och när paket ska hämtas. Avisering kan ske via e-post, vanlig post samt om Du lämnat mobilnummer, även via telefonsamtal eller SMS. Om Du inte hämtar ut paketet har Autoexperten rätt att debitera dig en avgift på 199 kr.

6.4

För att göra det så smidigt som möjligt för dig som kund vill vi att du ska ha många val av fraktsätt för att du ska kunna välja ett som passar just dig.

När du handlar i vår webbutik kan du välja följande fraktsätt

 • Uthämtning i Autoexperten butik – alltid gratis!
 • Varubrev
 • Hämta på ombud
 • Hemleverans dag
 • Hemleverans kväll
 • Företagspaket

Om din beställning innehåller en produkt som är tung, skrymmande eller räknas som farligt gods kommer hela din beställning behöva hämtas ut i någon av våra butiker.

Alla varor du kan handla i vår webbutik finns i lager och skickas till dig inom 2-4 vardagar. Autoexperten levererar endast varor inom Sverige.

Uthämtning i Autoexperten butik

Du har som kund alltid möjlighet att hämta ut din beställning i någon av våra 57 butiker helt kostnadsfritt inom 24h efter du lagt beställningen.

När din beställning är redo att hämtas i den butik du valt i kassan vid köpet kommer du att få ett SMS till det mobiltelefonnummer du angav vid köpet.

Din order ligger i butiken i 14 dagar från det att paketet anlänt.

För att hämta ut din beställning, ta med ditt ordernummer och giltig ID-handling

Kostnaden för uthämtning i Autoexperten butik är alltid 0 kr!

Varubrev med PostNord

Varubrev hem i din brevlåda erbjuder vi dig vars beställning väger under 2 kg. Brevet levereras hem till din brevlåda. Om brevet är stort behöver du hämta ut det hos närmaste Posten ombud.

Ombud

För att ge dig som kund mer valmöjlighet kan du själv välja om du vill hämta ut ditt paket hos Postens utlämningsställe eller Schenkers utlämningsställe

Hämta på Postens utlämningsställe med Posten MyPack

Väljer du Posten MyPack kommer din beställning skickas till Postens utlämningsställe som ligger närmast den adress du anger vid köpet. Din beställning ligger kvar i 14 dagar från det att paketet anlänt. Efter det skickas paketet tillbaka till oss.

Du kommer få en avisering via SMS när din beställning anlänt till utlämningsstället. SMSet skickas till det mobiltelefonnummer du anger vid köpet.

Ej uthämtade paket

Hämtar du inte ut ditt paket innan det skickas tillbaka till oss medför det en frakt- och hanteringskostnad på 199 kr inkl. moms. Beroende på paketets storlek och vikt kan det tillkomma kostnader enligt Posten fraktkostnader.

Hämta på Schenker utlämningsställe med Schenker PrivPak

Väljer du Schenker Privpak kommer din beställning skickas till Schenkers utlämningsställe som ligger närmast den adress du anger vid köpet. Din beställning ligger kvar i 14 dagar från det att paketet anlänt. Efter det skickas paketet tillbaka till oss.

Du kommer få en avisering via SMS när din beställning anlänt till utlämningsstället. SMSet skickas till det mobiltelefonnummer du anger vid köpet.

Ej uthämtade paket

Hämtar du inte ut ditt paket innan det skickas tillbaka till oss medför det en frakt- och hanteringskostnad på 199 kr inkl. moms. Beroende på paketets storlek och vikt kan det tillkomma kostnader enligt Schenkers fraktkostnader.

Hemleverans

För att ge dig som kund mer valmöjlighet kan du själv välja om du vill få din beställning levererad hem på dagtid eller kvällstid.

Schenker hemleverans dag

Väljer du att få Schenker hemleverans dag kommer din beställning levereras vardagar mellan 07.00-17.00. Schenker kontaktar dig dagen innan för överenskommelse om tid. Schenker hemleverans kväll finns tillgängligt i hela Sverige.

Schenker hemleverans kväll

Väljer du att få Schenker hemleverans dag kommer din beställning levereras vardagar mellan 17.00-22.00. Schenker kontaktar dig dagen innan för överenskommelse om tid. Schenker hemleverans kväll finns tillgängligt till 36 tätorter i Sverige.

Posten Hempaket

Väljer du hemleverans med Posten Hempaket levereras din beställning hem till din dörr fram till 17.00 på dagen eller mellan 17.00-21.00 på kvällen. Du aviseras via SMS eller telefon och kan då välja dag och tid för leveransen enligt vad som gäller för din ort. Till vissa orter erbjuds endast leverans under dagen.

Företagspaket med Schenker Parcel

Detta fraktsätt passar dig företagare som har det svårt att ta dig till ett ombud eller helt enkelt vill ha din beställning till din arbetsplats.

För att Schenker ska kunna leverera din beställning behöver din arbetsplats ha en bemannad reception eller varumottagning där kvittens av leveransen kan göras. En mottagare behöver finnas anträffbar mellan 07.00 – 16.00. Om ingen mottagare finns på plats vid leverans lämnar Schenker två alternativ:

 1. Sändning kan hämtas på DB Schenkers terminal vid överenskommen tidpunkt.
 2. Sändning körs ut mot extra debitering efter överenskommelse med mottagaren.

Transportskada

Skulle hela eller delar av din beställning vara skadad vid leverans p.g.a. skada vid transport ska detta meddelas till kundservice här, välj order som ämne i ditt meddelande. Ange ditt ordernummer för att förenkla hanteringen av ärendet. 

Sök efter ditt paket

När din beställning lämnar vårt lager kommer du kunna hitta KolliID för din leverans på Mina sidor.

7. Ångerrätt och retur

Ångerrätten regleras i Lagen om distansavtal och avtal utanför affärslokaler. Vid köp av varor på Sajten gäller alltid 30 dagars ångerrätt. Detta innebär att Du har rätt att ångra ditt köp genom att meddela Autoexperten detta inom 30 dagar från det att Du eller ditt ombud tagit emot den beställda varan (ångerfristen).

Detta skall göras på telefonnummer 08-923334 eller via vårt kontaktformulär. Ångerrätten gäller endast privatpersoner, inte företag. Du kan även använda vår ångerrättsblanket genom att fylla i denna blankett

7.2
Returnera varan väl emballerad och packeterad.

7.3
Undantag från ångerrätten gäller när beställning av en vara som på grund av sina egenskaper inte kan återlämnas eller som snabbt kan försämras eller bli för gamla, t.ex. förbrukningsprodukter, gjorts. Ångerrätten gäller heller inte när en vara har tillverkats efter kundens anvisningar eller om varan har en tydlig kundanpassad prägel.

7.4
Vid utövande av ångerrätten betalar Du returfrakten och ansvarar för varans skick efter det att Du har mottagit varan samt under returfrakten. Du kan även lämna in returen till en Autoexperten butik utan kostnad. Varan ska returneras inom 30 dagar räknat från det datum du mottog din beställning från Autoexperten. Varan ska skickas väl emballerad. Returer ska göras till Autoexperten enligt de metoder och anvisningar som anges nedan.

Vill du utnyttja ångerrätt efter ditt köp hos oss måste din beställning tas emot eller hämtas ut. Vill du ångra ditt köp efter att leveransen aviserats, men innan du hämtat ut beställningen (outlöst paket) ska du kontakta utlämningsstället där ditt paket ligger och betala returfrakten tillbaka till oss. I detta fall ska du även kontakta vår kundservice. Om du har valt att hämta ut ditt paket i en av våra butiker betalar du inte för returen, men behöver ändå kontakta butiken där din beställning ligger för att ångra din beställning. Ett outlöst paket betraktas inte som utnyttjande av ångerrätt.

Retur

Varor i säljbart skick kan returneras. Vi accepterar inte använda eller monterade produkter, dvs produkten får inte ha använts eller provmonterats på bilen. Om varorna uppfyller ovan kriterier så kan du returnera till oss på två sätt:

1. I en av våra butiker. Hitta din närmaste butik här!

2. Via Postnord-ombud om paketet är mindre än nedan.

Vikt: 20 kg
Längd: 150 cm
Bredd: 70 cm
Höjd: 115 cm

Du kan själv välja vilket retursätt som passar dig bäst, du behöver alltså inte returnera på samma sätt som du hämtade varan.

Retur i Autoexperten butik – Alltid gratis!

För att returnera hela eller delar av din beställning till butik ska du:

 1. Fyll i retursedel som du fått med i paketet med din beställning. Var noga med att fylla i vilken/vilka produkter du vill returnera och antal samt orsaken till returen.

 2. Lägg retursedeln i lådan och förpacka din retur väl. Gärna i den låda varan kom i.

 3. Ta med lådan till din Autoexpertenbutik och lämna in den till personalen. Du kommer få ett inlämningskvitto med ett returnummer. Spara dentta för eventuell kontakt med kundservice. Hitta din närmaste butik här!

 4. Återbetalning av dina pengar sker efter vi granskat din retur när den anlänt till vårt centrallager inom 14 dagar. Återbetalningen sker på samma sätt som du betalade din order.

Retur via Postnord

För att returnera hela eller delar av din beställning via Postnord:

 1. Fyll i retursedel som du fått med i paketet med din beställning. Var noga med att fylla i vilken/vilka produkter du vill returnera och antal samt orsaken till returen.

 2. Gå in på denna länk och följ instruktionerna för att få en QR-kod.

 3. Packa returvaran så att den tål transporten (motsvarande förpackningen du fick varan i) och ta med den till ditt närmaste Postnord-ombud och visa upp QR-koden vid inlämningen. 

 4. Återbetalning av dina pengar sker efter vi granskat din retur när den anlänt till vårt centrallager inom 14 dagar.

Du som kund ansvarar för risken vid returfrakt. Denna risk innefattar bland annat att produkten skadas eller kommer bort under frakten tillbaka till oss. Företag har inte rätt att returnera en produkt om produktförpackningen har öppnats.

Återbetalning

Om du ångrar ditt köp och returnerar hela eller delar av din order till oss betalar vi tillbaka till köpbelopp inom 14 dagar.

Har produktens använts i större utsträckning än vad som krävs för att kunna fastställa dess egenskaper eller funktion, kan Autoexperten behöva göra ett värdeminskningsavdrag av produkten. När du som konsument returnerar varor till oss står du risken vid returfrakten som innefattar risken att produkten skadas eller kommer bort under frakten.

Retursedel

Om du inte har kvar retursedeln du fick med din beställning kan du ladda ner en retursedel här och skriva ut.

7.5
Ibland kan Autoexperten erbjuda fri retur för vissa varor. Om fri retur gäller framgår det av den aktuella varusidan på Sajten.

7.6
När Du ångrar ditt köp betalar Autoexperten tillbaka det belopp som Du betalat för varan inklusive frakt, avgifter och skatter. Du som kund står för eventuell returfrakt till oss. 

7.7
Autoexperten betalar snarast tillbaka beloppet, dock senast inom 14 dagar från och med det datum Autoexperten tog emot ditt meddelande om utövande av ångerrätten. Autoexperten får dock vänta med återbetalningen tills Autoexperten tagit emot varan och undersökt dess skick eller mottagit bevis på att varan återsänts, det som sker först. Återbetalningen kommer att ske till dig via det betalningsalternativ som Du valde, förutsatt att inte annat överenskommits eller att det finns hinder för sådan återbetalning.

8. Garanti och reklamation

8.1
Vissa av Autoexpertens varor kan omfattas av garanti. Information om eventuell garantitid och särskilda garantivillkor för respektive vara finns på Sajten eller i dessa Villkor. Garanti för varor täcker endast ursprungliga fabrikationsfel, och därmed inte fel som uppstår vid eller efter en egen förändring av varans funktion och utseende, såsom ombyggnation, uppgradering eller annan konfigurering av varan. Din orderbekräftelse gäller som garantibevis.

Garantin gäller inte vid skada som uppkommit genom:

 • Felmontering
 • Misskötsel
 • Olyckshändelse
 • Yrkesmässig användning
 • Tävlingsbruk
 • Normal förslitning/försämring

8.2
Reklamationsrätten täcker varor som är felaktiga enligt gällande konsumentskyddslagstiftning.

Kund som önskar göra reklamation gällande fel i beställd vara ska kontakta Autoexperten så snart som möjligt efter att felet upptäckts. Reklamationer som görs inom två månader från det att Du upptäckt felet anses alltid ha lämnats i rätt tid. Du har 3 års reklamationsrätt på varor inköpta på Sajten.

Kund som önskar framställa ett klagomål ska vända sig till vår kundtjänst eller någon av våra fysiska butiker. Du hittar adress till din närmaste butik här.

8.3

Om Autoexperten företar omleverans eller avhjälpande av felet vid reklamation ska eventuella fraktkostnader återbetalas inom 14 dagar från den dag Autoexperten mottagit den reklamerade varan. Retur av vara samt återbetalning sker utan onödigt dröjsmål. 

8.4

När reklamerad vara returnerats och reklamationen godkänts kommer Autoexperten att kompensera dig i enlighet med gällande konsumentskyddslagstiftning. Autoexperten strävar efter att detta ska ske inom 30 dagar från det att Autoexperten mottagit reklamationen, men det kan ta längre tid beroende på varans art. Autoexperten förbehåller sig rätten att neka en reklamation om det visar sig att varan inte är felaktig enligt gällande konsumentskydds-lagstiftning. Om Autoexperten företar omleverans eller avhjälpande av felet vid reklamation ska eventuella fraktkostnader samt andra kostnader som uppkommit i samband med reklamationen återbetalas inom 14 dagar från den dag Autoexperten mottagit den reklamerade varan. Retur av vara samt återbetalning sker utan onödigt dröjsmål. Vid reklamationer följer Autoexperten riktlinjer från Allmänna Reklamationsnämnden, se www.arn.se. Mer information finns på www.konsumentverket.se.

9. Ansvar

Autoexperten förutsätter att Du som köper produkter på Sajten äger nödvändig kunskap avseende montering av beställd reservdel eller tillbehör. Du ansvarar för att levererad reservdel monteras på ett fackmannamässigt korrekt sätt. Genom ej fackmannamässigt arbete kan det uppstå avsevärd fara för användaren. Skadeståndsanspråk avseende följden av felaktig användning/montering beaktas ej.

Autoexperten rekommenderar att våra kunder alltid läser respektive produkts instruktionsanvisningar.

10. Länkar

Autoexperten kan länka till andra webbplatser som ligger utanför Autoexpertens kontroll, och webb-platser utanför Autoexpertens kontroll kan länka till Sajten. Även om Autoexperten försöker säkerställa att Autoexperten enbart länkar till webbplatser som delar Autoexpertens personuppgifts- och säkerhetsföreskrifter enligt Integritetspolicyn är Autoexperten inte ansvarig för skydd eller sekretess av information eller personuppgifter som Du tillhandahåller på andra webbplatser. Du bör iaktta försiktighet och läsa personuppgiftsföreskrifterna för den aktuella Sajten.

11. Force Majeure

Autoexperten ansvarar inte för förseningar orsakade av omständigheter som Autoexperten inte kunnat råda över såsom exempelvis allmän arbetskonflikt, krig, eldsvåda, blixtnedslag, terroristattack, ändrad myndighetsbestämmelse, tekniska problem, fel i el-/tele-/dataförbindelser eller annan kommunikation samt fel eller försening i tjänster från underleverantör på grund av omständighet som här angivits. Dessa omständigheter ska utgöra befrielsegrund som medför befrielse från skadestånd och andra påföljder. Om någon sådan situation skulle uppstå informerar Autoexperten dig dels i början och dels i slutet av tiden för den aktuella situationen. Om detta leder till försening av leverans har både Du och Autoexperten rätt att häva köpet med omedelbar verkan.

12. Ändringar av Villkoren

Autoexperten förbehåller sig rätten att göra ändringar i dessa Villkor när som helst i tiden. Alla ändringar av dessa Villkor kommer att publiceras på Sajten. Ändringar gäller från det att Du har accepterat Villkoren (i samband med ett nytt köp eller vid besök på Sajten), alternativt 30 dagar efter att Autoexperten har informerat dig om ändringarna. Autoexperten rekommenderar dock att Du håller dig uppdaterad på Sajten regelbundet för att bli varse om eventuella ändringar av Villkoren.

13. Ogiltighet

Om kompetent domstol, myndighet eller skiljenämnd skulle finna att någon bestämmelse i dessa Villkor är ogiltig eller icke-verkställbar, ska bestämmelsen i fråga och alla övriga bestämmelser vara gällande och verkställbara i den utsträckning som tillämplig lag tillåter. De bestämmelser som förklarats ogiltiga eller som inte kan verkställas kommer att ersättas av relevanta juridiska vägledningar och råd.

14. Tillämplig lag och tvist

14.1
Tvister ska i första hand lösas i samförstånd efter diskussion med Autoexperten kundservice. Vid eventuell tvist följer Autoexperten beslut från Allmänna Reklamationsnämnden eller European Commission Online Dispute Resolution (EU ODR).

14.2
Tvist rörande tolkningen eller tillämpningen av dessa Villkor ska tolkas i enlighet med svensk lag och avgöras av Allmänna Reklamationsnämnden eller European Commission Online Dispute Resolution (EU ODR), i sista hand av allmän domstol.

ARN:
https://www.arn.se/
Allmänna Reklamationsnämnden
Box 174
101 23 Stockholm

EU ODR:
https://ec.europa.eu/odr


Dessa Villkor har reviderats av Autoexperten 2023-01-04