Dags för vårstädning av garaget

Garaget. En oas för sinnesfrid och välmående. Eller? Garaget har också en tendens att dra till sig smuts, flyttkartonger och random verktyg. Innan själva städningen kan dra igång är det ofta läge att börja med organiseringen av prylar.

Det finns såklart hjälpmedel för att effektivisera garagets ytor. Takboxen kan tex hänga i en multilift, vilken även fungerar super för surfbrädor och kanoter. Verktygen kan rengöras och sorteras in i en verktygsvagn  alterntivt så kan man montera en verktygstavla på väggen och därmed få upp verktyg från golvet eller andra ställen där de riskerar ett onödigt slitage.

När ytorna är rensade och som som ska slängas är slängt så kan själva städningen påbörjas. En sop eller grovdammsugare gör jobbet smidigt. Beroende på hur garaget är utformat (med golvbrunn eller utan) kan man använda en högtryckstvätt, alternativt en mopp för att fånga upp det fina dammet. Putsa fönster och torka av övriga ytor med bra rengöringsmedel.

Kategoriseringen och placeringen av allt som finns i garaget blir viktigt att få gjort på ett noggrannt och smidigt sätt. Märk upp allt på ett tydligt sätt och tänk på att placera prylarna efter hur ofta de används och kanske efter säsong. Det finns så många smarta förvaringsmöjligheter där man får upp verktyg och tillbehör från golven och därmed frigörs välbehövda ytor.

När garaget är rent och snyggt kan det vara ne god idé att ge bilen lite kärlek. Du hittar alla tillbehör som krävs här.

Relaterat från bloggen

Ny tränare Team Autoexperten 21 jun

Linn Persson - en av Sveriges främsta skidskyttar 11 apr

Hitta rätt takbox till bilen 20 jan

Vi tror på att laga det som är trasigt 13 okt

Längre leve din bil 25 maj

Lagstifta bort oseriösa aktörer 24 mar

Så får du bilen att rulla längre 24 mar

Ingen ska behöva köpa ny bil med Bolunds bonus 21 mar