Autoexperten är stolt premiumpartner till Sveriges skidskyttelandslag. Dessutom har vi ett alldeles eget utvecklingslandslag, Team Autoexperten. Ett riktigt fartfyllt samarbete som innebär massor av underhållande vinteraktiviteter på plats under världscupen 2023/2024 i Östersund och spännande tävlingar – både i skidspåret och hemma i tv-soffan.

Skidskytte är en energifylld sport där uthållighet, teknik och en genomtänkt plan är avgörande för ett bra slutresultat. Lite som när det kommer till att laga en bil. Därför är vi på Autoexperten en stolt premiumpartner till Sveriges skidskyttelandslag. Besök oss gärna i Östersund under världscupen 25 november - 3 december 2023 där vi finns på plats med aktiviteter för alla åldrar. Kom och prata skidskytte och bilar med oss! Har du inte möjlighet att vara på plats under tävlingarna i Östersund har du alltid chansen att följa våra tävlande från soffan.

 Lagbild skidskytte Team Autoexperten

Team Autoexperten

Våra bilverkstäder servar, reparerar och underhåller bilar för att de ska hålla längre. På samma sätt underhåller skidskyttarna i landslaget sina kroppar och sin utrustning, för att kunna prestera på topp och hålla i längden. Som premiumpartner till Svenska Skidskytteförbundet och dess landslag har vi även ett alldeles eget utvecklingslag - Team Autoexperten. Team Autoexperten är utvecklingslaget som består av 11 skidskyttestjärnor med siktet inställt på att ta en plats i A-landslaget i framtiden. Genom vårt partnerskap och extra satsning på laget gör vi det möjligt för dem att bo och träna i Östersund där de bedriver mycket av sin träning tillsammans med A-landslaget.

Tre skidskyttar i Team Autoexperten
Om vårt partnerskap

Tillsammans med Svenska Skidskytteförbundet fortsätter vi att satsa på att vara en hållbarhetspartner där vi gemensamt kan utveckla, kommunicera och satsa för en ansvarstagande vinteridrott där fair play och genusperspektiv är grundbultar. Lika viktigt som det är att alla oavsett könsidentitet kan träna och tävla på lika villkor, är det lika viktigt för oss att vi tillsammans tar hand om de resurser vi har. Oavsett om det handlar om bildelar, vår fysik eller utrustning på våra verkstäder eller idrottarnas tränings- och tävlingsredskap. När vi tänker hållbarhet i allt vi gör, får allt en möjlighet att leva längre.

Oavsett om det gäller bilar eller skidskytte så behövs experter – och det finns det gott om såväl inom Autoexperten som i organisationen runt skidskyttelandslaget. Tillsammans är vi ett vinnande lag!

Följ oss på Instagram och Facebook för energifyllda flöden med alltifrån intervjuer till senaste nytt och tävlingar för dig!

Text: Petra Binken

Snötillbehör