Allmänt

På Autoexperten.se kan du betala med dessa betalsätt

  • Autoexperten faktura
  • Autoexperten-kortet
  • Kortbetalning
  • Direktbetalning via internetbank
  • Paypal
  • Autoexperten presentkort

Vid beställning gäller de priser som står på sajten. Priser anges i svenska kronor och är inklusive moms. Priserna inkluderar inte betalnings- och fraktavgifter, som anges i kassan.

Autoexperten har rätt att ta betalt av dig som kund redan i samband med beställningen, om inte fakturabetalning eller annat liknande betalsätt valts av dig och godkänts av Autoexperten.

Vid fakturabetalning eller delbetalning med Autoexperten-kortet kan Autoexperten eller dess samarbetspartners komma att göra en kreditupplysning. Du kommer i sådant fall upplysas om detta. Autoexperten förbehåller sig rätten att inte alltid erbjuda alla betalsätt, alternativt ändra betalsätt om  du som kund som har valt betalsätt som av någon anledning inte fungerar vid tillfället för köpet. Observera att eventuella begränsningar för betalningsalternativ anges på sajten. Erbjudanden på autoexperten.se gäller under en begränsad tid och så länge lagret räcker.

Kortbetalning

Väljer du att betala med bankkort/betalkort/kreditkort så tillkommer det ingen extra betalavgift.

Vi accepterar för närvarande betalning från VISA, MasterCard och VISA Electron. När du betalar med kort hanteras betalningen av vår betalningspartner DIBS för att garantera en snabb och säker betalning.

Hur ett kortköp går till:

- När du valt ut de produkter du vill handla och klickat dig vidare till kassan fyller du först i dina personuppgifter/loggar in.
- Därefter väljer du kortbetalning som betalsätt och klickar "Slutför köp"
- Sidan laddas om och du skickas vidare till en säker sida där du får ytterligare fält att fylla i.
- Var noga med att alla dina kortuppgifter stämmer innan du klickar dig vidare för att genomföra köpet.
- Pengarna dras mot ditt kort (vilket innebär att du inte kommer åt pengarna, men de har ännu inte dragits).

Betalväxeln (DIBS) som all kortbetalning går igenom uppfyller kraven för PCI-DSS.

Direktbetalning via bank

Väljer du direktbetalning via din onlinebank när du beställer hos oss tar vi inte ut någon extra betalavgift. Till skillnad mot en kortbetalning så dras pengarna direkt vid beställningstillfället.

Betalningen behandlas av vår betalningspartner DIBS för att garantera en snabb och säker betalning. Betalväxeln (DIBS) uppfyller kraven för PCI-DSS.

Autoexperten faktura

När du väljer att betala mot faktura sker en kreditupplysning på ditt personnummer. Även en jämförelse mellan personnummer och folkbokföringsadressen görs för att säkerställa att personen verkligen är den han utsäger sig för att vara. Vid betalning mot faktura tillkommer en faktureringsavgift på 29 kr på alla fakturabeställningar. Betalningsvillkor 30 - 60 dagar. Fullständiga villkor för faktura finns att läsa här.

Delbetalning med Autoexperten-kortet

Med Autoexperten-kortet betalar du alltid den sista i nästa månad utan extra kostnad. Vill du dela upp betalningen kan du göra det till en fast kostnad. Fullständiga kontovillkor finns att läsa här

Autoexperten-kortet hanteras och distribueras av vår samarbetspartner, Resurs Bank AB. Det sker en kreditprövning och eventuellt en kreditupplysning på ditt personnummer när du ansöker om kortet. Vid kreditupplysning skickas en kopia på denna per post till dig.

Paypal

Betala snabbare och säkrare genom att använda PayPal. Du kan välja att finansiera din betalning från ditt PayPal-saldo eller via ett betal- eller kreditkort kopplat till ditt PayPal-konto. För mer information gå till PayPal.

Autoexperten presentkort

Du kan använda ditt Autoexperten presentkort för att betala hela eller delar av din order i vår webshop. Om summan på ditt presentkort inte täcker summan för produkterna i din varukorg måste du betala resterande belopp med något av de resterande betalsätten.

Om du efter en retur eller slutnotering av en vara upplever att du inte har fått dina pengar tillbaka på samma presentkort, hör av dig till vår kundservice så hjälper vi dig.

Rabatter

Procentrabatter, som exempelvis studentrabatt, gäller inte på rea-artiklar. Våra kampanjer går inte att kombinera med varandra och du kan inte använda två olika rabattkoder på en och samma beställning.

Om du har rabattkod så använder du det i kassan. Klicka på ”Jag vill ange rabattkod”, skriv in rabattkoden och tryck på knappen "Använd" när du kommer till kassan, så dras summan automatiskt från slutsumman på din beställning. Om koden täcker hela beloppet på ordern, blir detta ditt betalsätt. Täcker det en mindre del får du välja ett av våra andra betalsätt för resterande summa på ordern.

Säkerhet

Vi använder SSL (Secure Socket Layer) som är ett säkerhetsprotokoll för säker överföring av data via internet (eller andra nätverk).

SSL-protokollet skapar en krypterad kanal mellan avsändare och mottagare. Krypteringen försäkrar att ingen kan manipulera med data (Message Integrity).

SSL-protokollet använder digitala certifikat för att kontrollera sändare och/eller mottagare av dataöverföringen (Server Authentication).

Kvitto och garantibevis

Din orderbekräftelse, som du får av oss via mejl efter köp, fungerar både som kvitto och garantibevis.

Om du har frågor om något av våra betalsätt är du välkommen att kontakta kundservice.