När du lämnar in din Mercedes för service på en av våra verkstäder är det en utbildad fordonsmekaniker som tar hand om din bil. Du kan givetvis få serviceschemat när servicen är gjord där du kan se vilka åtgärder som vi har utfört på din bil. Innan du bokar din service får du ett uppskattat pris med en arbetsorder som du sedan godkänner. Behöver din bil ytterligare reparation som går utöver det pris du har fått för servicen får du ett kostnadsförslag innan något görs.

Servicen på din bil kan vara mer omfattande vissa gånger när delar i motorn behöver bytas ut på grund av slitage, exempelvis byte av kamrem. I samband med att remmen byts ut kan det vara lämpligt att även byta ut vattenpumpen. Du får alltid information i förväg om det är dags att byta ut något. Oftast framkommer det inte förrän verkstaden genomför servicen om det är några bildelar som behöver bytas ut eller om den behöver repareras för att vara driftsäker.

Vid reparation av Mercedes används alltid reservdelar som är korrekta för bilmodellen.

Vad som ingår i bilservicen

Vid service av din Mercedes genomför vi, till exempel, byte av olja och oljefilter. Motoroljan har till uppgift att smörja motorns olika delar samt avleda värmen och behöver bytas regelbundet, med fördel vid servicetillfället. Även luftfilter och kupéfilter behöver bytas ut med jämna mellanrum för att göra din bilkörning smidig, säker och behaglig. Kupéfiltret är det filter som renar luften in till kupén. Har din bil tändstift ska dessa också bytas ut efter ett visst antal mil. Andra byten som kan bli aktuella är:

  • Kamremsbyte
  • Axelremsbyte
  • Torkarbladsbyte