Hej Elisabeth Juudas, en av två ansvariga tränare för Team Autoexperten!

Vad har du för bakgrund?

- Jag har själv en bakgrund som skidskytt, jag har tävlat för Estland eftersom jag kommer därifrån. Jag har bott i Sverige i cirka 10 år och kom hit till Östersund första gången för att göra min tränarpraktik och bor kvar här sedan dess. Under flera år var jag tränare/ledare för Östersunds Skidlöpareklubb innan jag började jobba för Skidskytteförbundet förra året.

Hur kommer det sig att du hamnade som tränare för just Team Autoexperten?

- I fjol jobbade jag som tränare för MIUNs (mittuniversitetets) träningsgrupp och i våras fick jag frågan om jag skulle vilja bli tränare för Team Autoexperten och det tackade jag såklart ja till.

Vad är det som lockar med att vara tränare?

- Framförallt att man kan hjälpa de aktiva att utvecklas som skidskyttar och nå sina uppsatta mål. Samtidigt får man jobba med många olika delar, både på grupp- och individnivå, alla dagar är olika. Man får vara med och skapa förutsättningar och en miljö där de aktiva kan fokusera på sitt jobb till hundra procent.

 

Vilket är ditt bästa skidskytteminne?

- Det finns många olika minnen kopplade till skidskytte, men svenska framgångar i OS PyeongChang 2018 är något man så väl kommer ihåg, inte minst laginsatserna på stafetterna.

 

Hur utmanande är det att få ett gäng individualister prestera som ett lag?

- Jag tycker inte att det är utmanande. Vi har en bra struktur och vi jobbar som ett lag. Såklart är vissa delar och momnet individanpassade, men vi tränar väldigt mycket tillsammans och alla har olika styrkor som vi kan använda inom laget och som stärker oss alla.

Vi tackar Elisabeth för pratstunden och önskar er tränare och Team Autoexperten en kanonsäsong!

Relaterat från bloggen

Winter Days på Stockholm Stadion 30 jan

Teknikens Värld och Vi Bilägare utser oss till testvinnare 21 mar

- förlänger avtalet och blir premiumpartner 11 nov

Ny tränare Team Autoexperten 21 jun

Dags för vårstädning av garaget 17 maj

Linn Persson - en av Sveriges främsta skidskyttar 11 apr

Vi tror på att laga det som är trasigt 13 okt

Längre leve din bil 25 maj