Autoexperten är stolt huvudsponsor till Svenska skidskytteförbundet och vi sponsrar även skidskytten Linn Persson individuellt. Linn ingår i det svenska A-laget och hon har haft en riktig kanonsäsong. Vi fick möjligheten att prata lite med henne.

Hej Linn!
Först och främst GRATTIS! Vilken säsong du har haft, det har varit en ynnest att få följa dig. Många spännande timmar framför TVn har det blivit - tack för underhållningen!

OS-guld i stafetten i Peking nu 2022, hur gick tankarna den där dagen, kände du att det nog kunde gå hela vägen? Och var har du hängt medaljen?
Stafettdagen var en spänd dag. Innan tävlingen gick jag runt och mådde illa, kallsvettades och var precis så nervös, laddad och spänd som jag är inför race. Om det inte vore för att jag visste att det försvinner så fort starten går, skulle man kunna tro att man börjar bli sjuk. Jag visste att vi var ett av favoritlagen. Men just då kändes det darrigt, tävlingen ska göras och vi måste göra det bra. Stafetter inger åtminstone en falsk trygghet med reservskott, så om någon skulle göra det halvdåligt race, så finns de tre andra som kan rädda upp loppet. Men fortfarande press, man vill verkligen inte vara den som sinkar för laget. Allt man vill är att göra ett lopp som är bra så de andra har en chans att vara med i matchen. Efter att jag växlat över till Mona var jag så lättad över att jag gjort min sträcka och en bra sträcka dessutom. 

Jag kunde verkligen avnjuta resten av stafetten, jag var nöjd med min prestation och det var en fröjd att se de andra tjejerna åka! Att få avsluta med att möta Elvira i målfållan var oslagbart!  

Medaljen är för tillfället med på en Värmlandsturné. Det finns en och annan här hemma som vill känna, klämna och ha den runt halsen lite.Du var även 5:a i jaktstarten, en suverän individuell prestation. Kändes det så även för dig, eller var det som att snubbla på målsnöret? 

- Det var ett kanonrace av mig och samtidigt snubblande nära! Det har varit så några race i år! Just den här 5e platsen känns i ärlighetens namn som en 6e plats, moraliskt. Ingrid Tandrevold borde ha tagit den 3e platsen, det var hon värd, istället för att hon fick sluta 10e i och med kollapsen på höjd. Men... ett några mm mer centrerat skott så hade jag gått ut på spurtvarvet för pallplats...


Vissa pratar kanske med sin partner, andra analyserar filmen från den aktuella tävlingen i minsta detalj, någon annan har en mental coach att bolla med. Hur gör du för att hantera besvikelser? 

- Knyter näven och låter hornen växa 😈 Oavsett om det går bra eller dåligt så ringer jag alltid min familj. 


Skidskyttar ligger verkligen inte på latsidan. Det är ofta tävlingar och dessutom kör du och dina kamrater flera olika grenar. Hur gör du för att tvinga ut de där sista krafterna ut en trött kropp, sitter det i pannbenet eller var hittar du den urkraften? 

- Det handlar om att återhämtat sig bra mellan racen för att försöka starta varje tävling så fräsch som möjligt. Men man är trött, varje race. Det är hela tiden en disponering av krafter under en tävling. Kroppen klarar betydligt mer än vad som är bekvämt, så det gäller att kunna ta smärtan och koppla på pannbenet!


Nu har du ett par veckors vila innan det är dags att börja träna igen inför kommande säsong. Hur laddar du batterierna nu den närmaste tiden? 

- Jag är hemma i Värmland och träffar familj, släkt och vänner. 


Vad har du för kortsiktiga respektive långsiktiga mål med din sportsatsning?

- Långsiktigt ser jag OS 2026 vid horisonten. Kortsiktigt är målet att få upp mjölksyretolleransen och styrkan i benen. Snart börjar nya träningsåret och vi startar med... cykelläger.


3 snabba avslutningsvis 

Salta snacks eller sött godis?
- Salta snacks

Katter eller hundar?
- Hund 


Pop eller rock?

- Rock

Photocred: Nicklas Olausson


Vi på Autoexperten är så stolta över dig och vi är oändligt malliga över att kunna få sponsra dig individuellt. En otrolig säsong ligger nu bakom dig och, inom kort, drar förberedelserna för kommande säsong igång. Vi önskar dig ett stort lycka till med din satsning och ser mycket fram emot att följa dig i spåren och på vallen. 

Relaterat från bloggen

Winter Days på Stockholm Stadion 30 jan

Teknikens Värld och Vi Bilägare utser oss till testvinnare 21 mar

- förlänger avtalet och blir premiumpartner 11 nov

Elisabeth Juudas - en del av tränarduon för Team Autoexperten 19 aug

Ny tränare Team Autoexperten 21 jun

Dags för vårstädning av garaget 17 maj

Vi tror på att laga det som är trasigt 13 okt

Längre leve din bil 25 maj