- förlänger avtalet och blir premiumpartner

Autoexperten förlänger avtalet med Svenska Skidskytteförbundet och fortsätter stötta en av Sveriges snabbast växande sporter. – Vi är såklart glada och stolta över att vara partner till svenskt skidskytte och vi ser samarbetet som otroligt givande på många sätt. När vi fick frågan om vi ville bli premiumpartner kändes det som en självklarhet att säga ja, säger Petra Binken, Marknadschef på Autoexperten.

Autoexpertens sponsorskap av skidskyttet är nu inne på sitt tredje år och samarbetet har erbjudit många möjligheter. Tillsammans med de aktiva åkarna skapas alltifrån content till möjligheten att finnas på plats under tävlingar och events där deras expertis och gemensamma nämnare visas upp. Under pandemin var det svårt att utnyttja alla delar av avtalet, något som nu kan genomföras. Autoexpertens butiker och verkstäder kan inkluderas mer, med tex deltagande på tävlingar och andra sammankomster.

Mer fokus på Team Autoexperten – framtidens stjärnor

Team Autoexperten består att hungriga skidskyttar, som satsar på att knipa en plats i A-laget. Tränarduon Ola Ravald och Elisabeth Juudas är eniga. A-laget ska flåsas i nacken kommande vinter av de yngre talangerna i Team Autoexperten. Och bland åkarna råder inte heller något tvivel, många har siktet inställt på att bli uttagna till att få köra större internationella tävlingar. Inte minst OS i Italien 2026. För Autoexpertens del känns det stort att få vara en betydande del i stöttningen av just de yngre åkarna – framtidens stjärnor.

Tillsammans med förbundet kommer Autoexperten fortsätta att satsa på att vara en hållbarhetspartner där man gemensamt kan utveckla, kommunicera och med hjälp av PR och content satsa mot en ansvarstagande vinteridrott där fair play och genusperspektiv är grundbultar. 

- Vi jobbar efter devisen att ingen ska behöva köpa en ny bil. Man ska ta tillvara på det man har, istället för att direkt köpa nytt. Vi tror att den hållbarhets-tanken kan implementeras överallt. Inte minst så ser vi att skidskyttarna jobbar hårt för att förvalta det de har, tar hand om sina kroppar, tar hand om materialet. Allt kan ges möjligheten att leva längre om man bara är villig att ta hand om det på rätt sätt, säger Petra.

Relaterat från bloggen

Winter Days på Stockholm Stadion 30 jan

Teknikens Värld och Vi Bilägare utser oss till testvinnare 21 mar

Elisabeth Juudas - en del av tränarduon för Team Autoexperten 19 aug

Ny tränare Team Autoexperten 21 jun

Dags för vårstädning av garaget 17 maj

Linn Persson - en av Sveriges främsta skidskyttar 11 apr

Vi tror på att laga det som är trasigt 13 okt

Längre leve din bil 25 maj