Ola Ravald ny tränare för Team Autoexperten. Vi fick möjligheten att prata lite med Ola och frågade om hans bakgrund inom längdskidor, hur man skapar dynamik i en grupp av individualister och varför A-laget ska flåsas i nacken.

Ola Ravald, ny tränare för utvecklingslandslaget aka Team Autoexperten, grattis till din nya roll!
Vad har du för bakgrund?
- Tack! Min bakgrund är att jag varit elitlängdåkare en gång i tiden. I min tränarroll har jag i längdåkning arbetat på ett par olika skidgymnasier och i Svenska och Kinesiska längdskidlandslaget. Jag har även arbetet 6 år i Norge åt Norska skidskyttelandslaget.

Hur kommer det sig att du hamnade som tränare för just Team Autoexperten?
-  Jag har arbetat de sista 2 åren med att utveckla skidtekniken i det svenska A-laget i skidskytte. Så när tränarna på Team Autoexperten valde att sluta nu i våras fick jag och Elisabeth Juudas frågan om att ta över som tränare för dem och det behövde jag inte så lång betänketid för att tacka ja till. 

Vilka kommer bli dina främsta utmaningar tror du?
- Att "översätta" mitt "längdtänk" till skidskytte, kanske fr.a. mest vad det gäller träningen även om mycket ändå är lika. Dessutom att sätta mig in i hur allt fungerar i skidskyttet nu inklusive träning och tävling. Men det känns jättespännande!

Hur viktigt är det att skapa en bra dynamik och goda relationer inom en grupp?
- Dynamik och goda relationer är något vi alltid arbetar med i våra lag . Vi har redan påbörjat ett arbete med detta och vi tycker det är väldigt är viktigt. Vi arbetar med ett gäng individualister, men samtidigt är de "beroende" av varandra för sin egen utveckling och sparring.

Hur hamnar man i Team Autoexperten?
- Man är en yngre talangfull skidskytt som vi tror kan tas ut vid OS i Italien 2026.

Vad har du för mål med Team Autoexperten kommande säsong?
- Vi har inte hunnit sätta några specifika mål än. Men vi ska arbeta för att varje aktiv i Team Autoexperten utvecklas och tar kliv framåt i sitt presterande och att vi kan "flåsa" våra A-lags aktiva i nacken kommande vintrar.

Photocred: Per Danielsson

 

 

Relaterat från bloggen

Winter Days på Stockholm Stadion 30 jan

Teknikens Värld och Vi Bilägare utser oss till testvinnare 21 mar

- förlänger avtalet och blir premiumpartner 11 nov

Elisabeth Juudas - en del av tränarduon för Team Autoexperten 19 aug

Dags för vårstädning av garaget 17 maj

Linn Persson - en av Sveriges främsta skidskyttar 11 apr

Vi tror på att laga det som är trasigt 13 okt

Längre leve din bil 25 maj