Hur används en parkeringsvärmare?

Webasto Termo Top C parkeringsvärmare.På Autoexperten distribuerar vi parkeringsvärmare från Webasto. Det är ett fast värmesystem installerat i bilen som drivs av bilens eget bränslesystem och batteri.

Snabbt och effektivt värms eller ventileras bilens kupé genom värme- och ventilationssystemet. Dessutom förvärmer systemet bilens motor när parkeringsvärmaren är i drift. Värmaren kan startas genom att ställa in ett tidsur med fjärrkontroll eller med hjälp av en app.

Är det egentligen en kupévärmare du är ute efter? Det är en enkel, portabel värmare som kopplas in via eluttag och ställs på golvet på passagerarsidan. Den värmer din endast din kupé men ökar komforten ordentligt inför en biltur i kall väderlek. Kupévärmare finns i olika storlekar och effekt. Välj en större värmare om du kör en större bil.  Köp kupévärmare i vår webbshop.  

 

Hur installeras en parkeringsvärmare?

En parkeringsvärmare behöver intsalleras i din bil av en mekaniker. Välj en bilverkstad nära dig för kostnadsförslag och hjälp av installation. Här kan du boka verkstadstid online

Så fungerar din parkeringsvärmare 

När värmaren är igång sköts uppvärmningen helt automatiskt under hela drifttiden. Värmaren växlar mellan fulleffekt, deleffekt och frånslag beroende på värmebehovet. Bilens eget värme- och ventilationssystem aktiveras när temperaturen i bilens kylvattensystem uppnår 30°C. Det förblir aktiverat under värmarens hela drifttid både när bilkupén värms upp vintertid och ventileras ut sommartid.

Fördelar med en parkeringsvärmare

  • Att sätta sig i en förvärmd bil ger dig självklart en behagligare start på bilfärden men också minskade hälso- och säkerhetsrisker.
  • Med bilrutorna fria från snö, is och imma blir du en säkrare förare. 
  • En förvärmd motor slits betydligt mindre och släpper ut mindre skadliga avgaser.

    Med en parkeringsvärmare installerad skonar du alltså motorn, miljön, dig själv och din omgivning!

Miljöfördelar

Kallstarter ökar bilens utsläpp avsevärt

Med en förvärmd motor minskar utsläppen av kolväten och partiklar då bilens avgasrening börjar fungera tidigare. Utsläppet från en enda kallstart motsvarar cirka 35 km körning i jämn hastighet med en varm motor.

20 minuter räcker för att göra stor skillnad

Tyska bilistorganisationen ADAC har gjort ett test på parkeringsvärmare från Webasto. Testet visar att en fossildriven motor släpperut cirka 50 procent mindre kolväten och kväveoxid redan efter 20 minuters värmardrift. Dessutom halveras även koloxidutsläppet.

Kallstarter året om

Att varmstarta motorn minskar motorslitaget kraftigt. Det gäller faktiskt även sommartid eftersom alla starter med en motortemperatur under den normala driftstemperaturen är att betrakta som en kallstart. Diagrammet nedan är resultatet av ett test gjort av TÜV och visar tydligt att du även sommartid ska använda din Webastovärmare!

Avgasutsläpp vid kall respektive förvärmd motor

Mätning IABG München:

Mätresultaten med förvärmd motor inkluderar även värmarens egna avgasutsläpp.

Mätresultaten med förvärmd motor inkluderar även värmarens egna avgasutsläpp.
Motor: Bensin med 3-vägskatalysator. Förvärmning: 30 minuter. Värmare Webasto Thermo Top 5 kW.

Montera en Webasto parkeringsvärmare

Passa på att montera parkeringsvärmare när du ändå tar bilen på service. Boka service och montering online. Våra verkstäder finns i stora delar av Sverige.