Bilservice

vi får din bil att leva längre

  • 12 månaders Assistansförsäkring ingår alltid vid service hos oss
  • Delbetala i upp till 24 månader med Autoexpertenkortet
  • 3 års funktionsgaranti på våra reservdelar
  • Bibehållen nybilsgaranti
  • Personlig service över telefon - alla dagar mellan 07-22

Varför ska du serva bilen hos oss på Autoexperten?

För oss är det viktigt att du ska känna dig trygg när du lämnar din bil till oss på Autoexperten. Vi vill ge din bil en så lång livslängd som möjligt och därför är service och reparationer, i rätt tid, viktigt för att förebygga skador och underhålla bilens vitala funktioner.

Trygghet skapar vi med välutbildade servicetekniker, 3 års funktionsgaranti på reservdelar, 12 månaders fri Assistansförsäkring, kundsupport tillgänglig 7-22 alla dagar och med en Autoexpertenverkstad nära dig, oavsett var någonstans i Sverige du är. Att även kunna erbjuda dig som kund ett pris online här på Autoexperten.se är viktigt för oss för att du ska få veta vad det kosta att serva din bil hos en av våra verkstäder.

Vi hjälper dig med service oavsett vilket bilmärke du har och typ av drivmedel – bensin, biogas, diesel, el, etanol eller hybrid. Vi följer alltid biltillverkarnas serviceschema och om det är något vi upptäcker på din bil som du behöver känna till så berättar vi det givetvis för dig. En stämpel i serviceboken är en självklarhet.

Hos alla Autoexpertenverkstäder gäller även din nybilsgaranti. I och med att vi följer biltillverkarens rekommendationer samt använder reservdelar som motsvarar originalkvalitet, fortsätter bilens nybilsgaranti att gälla efter besöket hos oss.

Här på Autoexperten.se kan du enkelt se vad din service kommer att kosta, vad som ingår och du kan även boka tid hos en av våra 350 verkstäder i Sverige. Om du behöver hjälp eller har några frågor inför att du ska boka en tid så finns vår kundservice tillgänglig alla dagar mellan klockan 07.00-22.00.

Längre leve din bil
- välkommen till oss på Autoexperten.

Service hos Autoexperten - vi tar emot alla bilar

Vi servar alla tänkbara bilmärken och vi använder oss av tillverkarens serviceschema och rekommendationer, vilket gör att du behåller nybilsgarantin om en sådan finns. Dessutom ger vi alltid 3 års funktionsgaranti på alla våra reservdelar. 12 månaders Assistansförsäkring ingår alltid när du servar bilen hos en Autoexperten-verkstad. 

Här nedan listar vi några av de mest servade bilmärkena:

Service Volvo                                Service BMW 

Service Mercedes                          Service Renault

Service Ford                                  Service Toyota

Service Skoda                               Service Citroën

Service Volkswagen (VW)           Service Peugeot

Service Mazda                              Service Hyundai

Service Audi

Autoexpertens försäkringar - när olyckan är framme

Problem längs vägen? Oroa dig inte. Våra försäkringar tar dig vidare. 

Assistansförsäkringen ingår alltid i 12 månader när du servar bilen hos en Autoexpertenverkstad och förnyas vid varje nytt servicetillfälle. Bara vetskapen om att du har ett nummer att ringa om du skulle behöva assistans längs med vägen är en trygghet. Går något sönder så att bilen inte kan köras? Är du involverad i en olycka? Startar inte bilen? Oavsett anledning, vår assistansförsäkring finns där för dig. Dygnet runt, året runt. 

Däckförsäkring. En heltäckande försäkring för dina däck. Kommer du ut på morgonen till bilen och upptäcker en pyspunka? Skadas däcket vid färd? Oavsett hur och var skadan har uppkommit så täcker vår förmånliga försäkring det, för endast 149 kr/år. Vi lagar eller byter ditt däck så att du kan fortsätta din färd.

Försäkringar tecknar du hos en av våra verkstäder eller butiker. Däckförsäkringen kan du även köpa online direkt när du bokar tid. Om du har frågor så är du välkommen att kontakta vår kundservice, alla dagar mellan 07-22. 

Service hos Autoexperten

Checklista: Vad ingår i en bilservice

Byte av oljefilter och motorolja

Vi genomför oljebyte och byter oljefiltret. Motoroljan har till uppgift att smörja motorns olika delar samt avleda värme och transportera bort avlagringar som uppstår vid slitage. 
Dessa avlagringar fastnar i oljefiltret som filtrerar oljan. Ju längre tid motoroljan är i motorn ju mer försämras den därför skall den bytas vid regelbundna intervaller i samband med bilservice.

Byte av luftfilter

Det som driver motorn är en explosion av en blandning av luft och bränsle. 
Luftfiltret ser till att luften som kommer in är ren och fri från partiklar. Det borgar för en bättre förbränning. Om luftfiltret är gammalt så riskerar motorn att få sämre andning och partiklar i förbränningsrummet vilket ökar din bränsleförbrukning och minskar motorns livslängd. Därför byts även luftfiltret vid regelbundna intervaller i samband med bilservice.

Byte av kupéfilter

Kupéfiltret har till uppgift att rena den luft som går in i kupén. Det gör att den luft du andas när du kör bilen är ren och fräsch.

Byte av tändstift

Tändstiften byts vid vissa mil på bilar som har sådana. Tändstiften tänder bränsle luftblandningen och är en avgörande komponent för att bilen skall ha en bra bränsleekonomi samt vara mindre skadlig för miljön.

Byte av växellådsolja samt bakaxel

Oljan som finns i din växellåda är något som på vissa bilmodeller skall bytas. 
Detta gäller även oljor i till exempel bakaxlar.

Kontrollpunkter

Vid varje bilservice så går vi även igenom en lista med kontrollpunkter. Denna lista ingår i serviceschemat och skiljer sig från bilmodell till bilmodell beroende på vilken service man gör. Det gör att mekanikern har en checklista att följa så att inget blir missat vid en bilservice.

Kamremsbyte

Om din bils kamaxlar drivs av en kamrem så ska denna bytas ut vid specifika intervaller enligt biltillverkarens rekommendationer. Det är oerhört viktigt att detta följs då hela motorn kan haverera om kamremmen går av!

Övriga saker som kan tänkas bytas vid en bilservice:

Byte av vattenpump

Vattenpumpens livslängd sammanfaller i de flesta fall tiden för kamremsbytet. 
Ett kamremsbyte är en ganska omfattande operation vid en service. I och med att man skruvat isär vissa delar på motorn vid kamremsbytet, vilket är en omfattande procedur, kommer man även åt vattenpumpen på ett relativt okomplicerat sätt vid samma tillfälle. Det gör att arbetskostnaden för vattenpumpsbytet är lägre och vi rekommenderar därför alltid kunderna att byta vattenpumpen vid kamremsbytet.

Byte av torkarblad

Torkarbladen är viktiga för att du skall se bra när du kör din bil. Dåliga torkarblad är direkt trafikfarliga samt att det är jobbigare för dig som kör att se vilket kan göra dig trött. Detta är något som verkstaden kommer överens med dig om innan de byts ut.

Påfyllning av spolarvätska

Är denna nivå låg så bör den fyllas på. Den behövs tillsammans med torkarbladen för att du skall se bra när du kör din bil.

Se alla våra omdömen på Trustpilot

Vad våra kunder säger om oss