RC Bil AB som ligger vid södra infarten till Skellefteå är en av Skellefteås mest välrenommerade bilverkstäder.

Startades 2004 av Robert Carlsson och har funnits i lokalerna på Tjärnvägen 1 sedan 2005 och har idag 6 anställda varav  4 mekaniker förutom ägarna Robert och Susanne Carlsson där Robert fungerar som verkmästare  och Susanne förutom administration även sköter kundmottagningen.

Autoexpert/ Verkstad sedan 2005 och tog steget upp  till ackrediterad verkstad 2013.

RC Bil är en riktig allbilsverkstad och utför service och reparationer på de flesta bilmärken, och till skillnad från märkesverkstäder kan erbjuda en service av högsta kvalitet till ett lägre pris.

Vi har också  den tekniska utrustning som krävs för att kunna serva nya bilar med bibehållen nybilsgaranti, precis som hos märkesverkstäderna.

 Våra bilmekaniker utbildas kontinuerligt för effektiv felsökning med modern bildiagnos, och med vår toppmoderna utrustning med bl a  3-D hjulinställning samt ackreditering  att ”släcka” din 2:a från den årliga obligatoriska besiktningen gör att du tryggt kan lämna din bil i våra händer.

Bra bemötande och snabb service

Mycket nöjd

Mycket smidigt!

Bra jobb! Priset stämde bra med offerten också!😀Anlitar er gärna igen!

Efter byte av fjädrar och dämpare runtom bilen behövde den en hjulinställning som RCbil fixade galant!

Priset var detsamma som på offerten och dom gav synpunkter på vad som behövdes göras på bilen inom en snar framtid. Har inget att klaga på.

Perfekt!

Bra service helt enkelt!

Bra service, mycket trevlig personal. Hel nöjd med mitt besök

Hur väl man än planerar sin bilresa kan man inte förutse ett driftstopp. Det enda som är säkert, är att det alltid inträffar vid fel tillfälle. Det är lika ovälkommet på semesterresan med familjen, som i bilkön på vägen till jobbet. När det händer kan det vara skönt att ringa någon som löser problemet. Någon som lagar felet på plats eller ordnar med bärgning till verkstad. Någon som ger stöd och tar hand om det praktiska. Vem ringer du?

Kostnadsfri vägassistans i hela Sverige

Autoexperten Assistans är en kostnadsfri och förmånlig försäkring som ingår varje gång du servar din bil hos oss. Den gäller i 12 månader och förnyas vid varje servicetillfälle. När bilen stannar, ring 0771-61 83 00 så får du den hjälp du behöver. 

OBSERVERA dock det totala maxbeloppet per assistanstillfälle är 5000 SEK.

Bilassistans för en tryggare resa

• Vägassistans inom hela Sverige.

• Avhjälpning av felet på plats, alternativt

• Bärgning till närmaste Autoexperten (inom 100 km), eller annan bilverkstad  som kan åtgärda felet.

• Ersättning upp till 5 000 kr vid två tillfällen under giltighetstiden.

Villkor i korthet

Försäkringen täcker tekniska fel och punktering inom Sverige. Fordonet får ha upp till 9 säten och väga högst 3,5 ton. Vissa fordon är undantagna, se fullständiga försäkringsvillkor samt För- och efterköpsinformation.

Du kan även köpa till:

En assistansförsäkring för personbil som gäller i hela Europa (annars gäller försäkringen bara i Sverige). För dig som äger en husbil kan du även köpa till en förmånlig husbilsförsäkring som gäller i hela Europa, fråga oss så berättar vi mer.

Se fullständiga försäkringsvillkor för personbilsassistans Europa och Husbilsassistans Europa

För- och efterköpsinformation, Autoexperten Personbil Europa

För- och efterköpsinformation, Autoexperten Husbil Europa

Serviceboken
Se till att ha med dig bilens servicebok. Detta så att verkstaden kan stämpla den. Då finns det i bilens dokumentation att bilen varit servad ordentligt.

Låsbultar för hjul
Ta med dig hylsor för ev låsbultar till fälgar eller hjul. Utan dem så har verkstaden svårt att få av hjulet för att kunna utföra en ev. reparation.

Töm bilen
Ta bort allt i bilens utrymmen (t.ex. bagageutrymme) om det jobbet som skall göras kräver att man kommer åt där. Verkstaden ansvarar inte för några föremål som ligger löst i bilen.

Lämna bilen på anvisad tid
Verkstaden har bokat din service eller reparation på en utsatt tid.

Ersättningsbil
Behöver du ha en ersättningsbil när din bil är på verkstaden så fråga när du bokar din verkstadstid. De flesta Autoexperten verkstäder har ersättningsbil eller hjälper dig gärna att lösa dina transportbehov

Viktigt vid hjulbyte
Tänk på att efterdra hjulen (hjulbultar/hjulmuttrar) efter 10-15 mil.

Kostnadsfritt Prisförslag

Vad våra kunder säger om oss