Spolarvätska

Spolarvätska kan kortfattat beskrivas som ett medel som håller bilens fram- och bakruta rena från smuts. Spolarvätska fylls på i en särskild behållare som finns under motorhuven och som är kopplad till bilens vindrutetorkare. Du reglerar själv hur ofta eller sällan som du ska spola fönstren genom att aktivera spolningen via torkaraggregatet.

 

Det är viktigt att du ser till att alltid ha tillräckligt med spolarvätska eftersom denna även har antifrost-egenskaper som gör att du kan spola fönstren även då det är minusgrader. Du kan välja att köpa färdigblandad spolarvätska eller koncentrerad.


När du köper koncentrerad vätska kan du själv bestämma hur mycket vatten du ska späda ut den med. Ju mindre du späder den desto mer kyltålig blir den. Om du väljer att späda vätskan minimalt, enligt anvisningarna, kan den klara ner mot 20 minusgrader. Spolarvätska är en väldigt skonsam vätska som inte lämnar några frätskador på lacken eller på vindrutetorkarnas torkargummi. Under vintertid kan det hända att du får upp saltstänk på bilfönstren och då kan du enkelt spola bort detta genom att sätta på vindrutetorkarna samtidigt som du kör.

 

Många bilar är försedda med små torkarblad på framlyktorna som även dessa blir rentvättade med spolarvätska om din bil har denna funktion. Här på autoexperten.se hittar du många olika sorters förpackningar och olika volymer beroende på hur mycket du behöver.

Det är alltid bra att ha ett eget litet reservlager med spolarvätska så att du när som helst kan fylla på. 

Läs mer
Filtrera
Sortera

Kategorier Rensa filter

Sortera efter:

Inga produkter matchar den valda filtreringen.

Vad våra kunder säger om oss