Lim för bilen

Moderna bilar har ofta plastdelar eftersom plast är ett lätt material som inte rostar. En nackdel med använda plastdelar i bilen är att de lätt går sönder. Hos oss hittar du ett brett urval med Loctite lim som kan användas dels för att laga plastdelar som har gått sönder men även till att klistra gummi- och metalldelar i bilen.

Det är lätt att bryta av ett fäste eller öra på någon plastdel i bilen, speciellt om du mekar med den. Du kan givetvis byta ut delen mot en ny men detta kan kosta en hel del. Alla plastdelar är märkta för att kunna sorteras i rätt fack vid skrotningen. Detta hjälper dig att hitta en lämplig produkt om du väljer att laga istället.

Tips för att limma

Om plasten känns fet så kan den vara väldigt svår att limma men ofta så kan du sätta ihop de flesta andra plaster. Det går att limma backspeglar som har brutits och det finns klister som kan kompensera för växlingar i temperaturen. Du måste vara snabb när du limmar för ofta är de snabbtorkande och du har endast några sekunder på dig.

Hos oss hittar du kit för plastreparationer. Priset på kit kan variera kraftigt, från några hundra kronor till över tusen kronor. Kiten innehåller allt som behövs. Ibland krävs det bra resistens mot fukt och vi har klister som med god fuktresistans som kan användas för att laga metall mot metall. Limmet kan även användas för att laga delar mot gummi eller magneter.

Olika typer av lim

Innan du börjar laga så rengör ytorna. Loctite har rengöringsmedel för snabblim som rengör och avfettar. Om du har tagit med fingrarna på ytorna så kan du använda teknisk sprit för att rengöra dem. Att laga ytor med fetare plaster kan vara svårt, se till att behandla ytorna med en primer. Köp en primer från samma tillverkare som klistret.

Speciella klister finns för ytor som är sura, exempelvis galvaniserade ytor. Lim för fastsättning av cylindriska delar hittar du även hos oss. Det finns en rad olika material och det är lätt att bli förvirrad. Att välja ett lämpligt lim kan verka krångligt, vår personal hjälper mer än gärna till. Tänk på att alltid läsa skyddsföreskrifterna innan du sätter igång.

Läs mer
Filtrera
Sortera

Kategorier Rensa filter

Tillverkare Rensa filter

Prisintervall: 186 - 189 kr

Sortera efter:

Vad våra kunder säger om oss