Rostlösare

Vi har olika typer av rostlösare med olika användningsområden. En av dem används främst till att lossa fastrostade skruvar, muttrar och annat som rostat fast. Har en skruv i till exempel en motor rostat fast och du behöver få loss den hjälper inte rå styrka, detta får bara skruven eller bulten att gå av vilket innebär oerhört mycket extra arbete eftersom du då troligen behöver försöka borra ur skruven. Det rätta sättet att lossa fastrostade skruvar och bultar är att använda kemikalier och låta det ta sin tid.

Om en bult inte vill lossna har den antagligen rostat fast. Det bästa sättet att få loss den är att först avlägsna ytlig rost med en stålborste och därefter spraya på rikligt med rostlösare och låta det verka över natten. Dagen efter kommer bulten troligen att enkelt gå att skruva ur. För dem som har mer bråttom finns det ett annat sätt och en annan produkt. Tillvägagångssättet är det samma, rengör med stålborste och spraya därefter en rostlösare som "chock-fryser" rosten och därmed lösgör den fastrostade bulten.

Omvandla rost med rostlösare
Har du fått ett mindre rostangrepp på ett begränsat område på din bils kaross finns det ett par vägar att gå för att stoppa rosten. Ett sätt är att slipa eller blästra bort rosten och därefter spackla, slipa och lacka över. Detta är ett bra sätt att stoppa rost men det kräver mycket arbete och resultatet blir inte alltid så vackert. Slipar du bort rost från en redan tunn plåt blir plåten ännu tunnare och kommer att ha sämre motståndskraft mot framtida rostangrepp. För små lokala rostangrepp kan det vara bättre att omvandla rosten.

Hos oss hittar du produkter som effektivt stoppar rostangrepp och som omvandlar rosten till en stabil förening med en rostskyddande hinna. Har du tvättat bilen och upptäckt rostiga stenskott eller andra begränsade rostangrepp är dessa enkla att åtgärda. Skrapa försiktigt bort löst sittande rost, applicera därefter rostomvandlare direkt på rosten med en pensel eller roller. Rostomvandlaren hindrar rosten från att spridas, stärker den angripna plåten och skapar en skyddande hinna. Har du väl gjort detta bör du låta omvandlaren härda i 12–72 timmar innan du målar över rostskadan.

Läs mer
Filtrera
Sortera

Kategorier Rensa filter

Sortera efter:

Inga produkter matchar den valda filtreringen.

Vad våra kunder säger om oss