Rostskydd

Rostskydd

Rostskydd används för att motverka skador på bilens plåt. Skadorna kan, om de blir omfattande, orsaka stora kostsamma reparationer. Det spelar ingen roll hur pass ny din bil är, den utsätts fortfarande för påfrestningar som kan leda till att rost får fäste. Hos oss på Autoexperten hittar du rätt rostkydd bil för både underrede och ytterplåt.
Idag är det kanske inte rostskador på de synliga ytorna som är det största problemet utan snarare de som uppkommer i bilens underrede. Att köpa ett rostskydd är en billig försäkring för att slippa stora skador på bilen i framtiden. Välj mellan tjockt eller tunt rostskydd. Det första skyddar mot vägsalt, sand och stensprut. Det sistnämnda är till för bilens kaross och dess hålrum.

Hur fungerar rostskydd?

Rost uppkommer framförallt när en yta utsätts för fukt och syre. Det kan räcka med att en mycket liten yta har angripits för att skadan tillslut ska bli omfattande. Därför är det viktigt att använda rostskydd. Detta levereras i flaskor och appliceras enkelt genom att sprayas på den utsatta ytan. Det som sker är huvudsakligen att rostskyddet tränger bort fukt från området.
Därefter lägger sig medlet som en hinna över den utsatta delen och förhindrar att ytterligare rost bildas. Rostskydd kan appliceras både som förebyggande åtgärd och som lösningsåtgärd på redan angripen yta. Det viktiga är att åtgärda rosten så snart som möjligt då den annars försvagar metallen. Detta gör att skadan lätt kan sprida sig och bli ännu mer omfattande.

Var noga med rostskydd på utsatta delar

Det svenska klimatet tär hårt på bilarna och därför har rost tidigare varit ett vanligt inslag. Idag har bilarna bättre motståndskraft men det finns fortfarande utsatta delar där rost kan bildas. Dessa ställen är främst i hjulhusen och vid bromsarna samt i kanter på dörrar. Underredet på bilen är särskilt utsatt eftersom den skyddande plasten som numera monteras på nyare bilar är riktiga fuktsamlare.
Ha därför extra stor koll på bilens underrede och leta efter tecken på rost. För detta ändamål passar ett tjockflytande korrosionsskydd bättre. Vi förstår dock att det kan vara svårt att veta vilken typ av rostskydd som passar till vad. Tveka därför inte att ta kontakt med oss så hjälper vi dig att hitta rätt rostskydd för din bil.

Läs mer
Filtrera
Sortera

Kategorier Rensa filter

Tillverkare Rensa filter

Prisintervall: 81 - 7249 kr

Sortera efter:

Vad våra kunder säger om oss