Startbooster och starthjälp till din bil

Bilar drivs i regel av bensin eller diesel men behöver ändå en del elektricitet. Belysning, fläktar elhissar och annat använder elektricitet och bilen genererar själv mycket av strömmen som behövs. När bilens motor är igång driver motorn generatorn som laddar upp batteriet. Batteri och generator driver tillsammans alla bilens strömförbrukare men när motorn är avstängd är det endast ström lagrad i batteriet som används och denna ström behövs till exempel för att starta motorn. Är det för lite ström i batteriet för att starta motorn behövs starthjälp.

Orsaken till att batteriet inte klarar av att starta motorn kan vara att batteriet närmar sig slutet på sin livslängd och inte längre håller laddning tillräckligt bra. En annan orsak kan vara att generatorn inte fungerar som den ska och inte klarar av att ladda batteriet. Ytterligare en anledning kan vara att du glömt stänga av ljuset. Det traditionella sättet att starta en bil med urladdat batteri är att ta hjälp av en annan bil och startkablar. Men för att slippa vara beroende av en annan bil, finns det startboosters och starthjälp att köpa.

Urladdat batteri och starthjälp
Vet du med dig att ditt batteri är svagt eller att din generator inte orkar ladda upp det bör du byta batteri eller lämna in bilen för att åtgärda generatorn. En tillfällig lösning kan vara att låta en batteriladdare stå på under natten. Detta är under förutsättning att du känner till problemet, vilket inte alltid är fallet. Är batteriet tomt på morgonen när du ska till jobbet är en starthjälp guld värd. Starthjälp är en kraftfull batteriladdare som likt startkablar kan starta en bil trots ett helt urladdat batteri.

En startbooster är en variant av starthjälp. En starthjälp är oftast nätansluten medan startboosters drivs av uppladdningsbara batterier. Dessa batterier kan laddas upp med hjälp av bilens el-uttag eller från en USB-port. Startboosters finns i olika storlekar. Även de största går bra att ha med i bilen och det finns vissa som är så små att du kan bära med dig dem i fickan. Förutom att de kan fungera som ett startbatteri och starta bilen trots urladdat batteri har de också USB-portar och fungerar också som en powerbank för uppladdning av till exempel mobiltelefoner.

Läs mer
Filtrera
Sortera

Kategorier Rensa filter

Tillverkare Rensa filter

Prisintervall: 238 - 21813 kr

Sortera efter:

Vad våra kunder säger om oss