Laddstolpar för elbil

Idag är det allt vanligare med både rena elbilar och elhybrider. Antalet laddstationer ökar ständigt men det kan vara praktiskt att ha en egen laddstolpe elbil på garageuppfarten utanför ditt hem. Bostadsrättsföreningar investerar också i laddstolpar och som användare får du betala en avgift för att ladda din elbil eller elhybrid. En laddstolpe är ofta samma sak som en laddstation och den kan ha flera laddpunkter. Det är dock inte alltid möjligt att ladda flera elbilar på en laddstolpe samtidigt även om olika kontakter används. Kostnaden för en laddstolpe varierar kraftigt beroende på vilken modell du väljer.

Priset för att ladda din elbil varierar beroende på var laddstolpen är placerad. Närheten till elförsörjning samt elnätets kapacitet på platsen påverkar laddningskostnaden. Den stora kostnaden är ofta en investeringskostnad som markarbete, kabeldragning, samt påkörningsskydd. Tiden det tar att ladda varierar och beror på laddstolpens prestanda. När du laddar hemma är det vanligtvis inget problem om det tar tid att ladda din bil, du kan ladda den över en hel natt, 8-10 timmar. Om du är ute och reser kan du använda en snabbladdare som laddar batteriet på mellan 1 till 2 timmar.

Vad tänka på när du väljer laddstolpe för elbil
Det går att ladda en elbil direkt i eluttaget i ditt hem. Detta rekommenderas dock inte eftersom ett traditionellt eluttag inte är utvecklat för att överföra den ström som krävs för att ladda en bil snabbt. Det finns även en risk för att eluttaget överhettas. Det finns installationspaket där kostnaden för installation av laddstolpen ingår i priset. Det är enkelt och smidigt att ladda sin bil hemma och du slipper att besöka en laddstation. Det är även i längden billigare att ha en egen laddstolpe på garageuppfarten.

När du väjer laddstolpe är det viktigt att stolpen är gjord för att klara av vårt klimat med snö, is och regn. Personalen som arbetar på Autoexperten är kunniga inom olika lösningar för att ladda elbilar och elhybrider, de besvarar gärna dina frågor och hjälper dig att välja en lösning som passar för dina behov. Kundnöjdheten är mycket viktig för oss och vi erbjuder laddstolpar i olika prisklasser som är designade för att smidigt och billigt ladda bilar i vårt nordiska klimat. Att installera en laddstolpe i hemmet är det säkraste sättet att ladda en bil.

Läs mer
Filtrera
Sortera

Kategorier Rensa filter

Sortera efter:

Inga produkter matchar den valda filtreringen.

Vad våra kunder säger om oss