Skruvstäd

Skruvstäd eller skruvstycke är ett verktyg som underlättar när du arbetar med bilen. Det är ett vanligt verktyg som många har i sitt garage. Verktyget hjälper dig att hålla fast föremål säkert och enkelt när du utför arbeten i din bil. Skruvstycken är tillverkade i tåligt gjutjärn och har förberedda fästhål så att du kan smidigt montera dem på en arbetsbänk eller på ett speciellt stativ. Hos oss på Autoexperten hittar du skruvstycken och skyddsbackar i olika storlekar av hög kvalitet från kända tillverkare som Kamasa Tools.

Ett skruvstycke av gjutjärn med fast platta är ett användbart verktyg. Hos oss finner du även en rad tillbehör till skruvstäd, som plana skyddsbackar. Skyddsbackar är vanligtvis gjorda av aluminium och ger en säker inspänning. De skyddar ditt arbetsstycke mot klämskador som kan uppstå när du skruvar ihop skruvstädet. Skyddsbackar har magneter som gör att de fästs mot skruvstädet. Det finns plana men även cylindriska skyddsbackar. En cylindrisk skyddsback används när du vill skruva fast cylindriska arbetsstycken. Skyddsbackar kommer i olika storlekar och vi på Autoexperten har ett brett utbud med förpackningar i olika längder.

När används ett skruvstäd?
Ett skruvstycke är ett utmärkt verktyg när du ska såga eller borra i ett arbetsstycke. Innan du börjar, fäster du arbetsstycket så att det sitter säkert i skruvstycket. Verktyget har två käkar där arbetsstycket placeras. Ena käken är rörlig medan den andra kan du med hjälp av en gängad skruv röra fram och tillbaka. När du har gjort klart arbetet skruvar du ur käken gradvis. Ha alltid noga koll så att inte arbetsstycket faller ner. Smörj den gängade skruven så att den inte rostar, det går bra att använda motorolja regelbundet.

Ett mindre skruvstycke behövs inte fästas i en arbetsbänk. De passar perfekt för att utföra mindre arbeten där arbetsstycket inte är speciellt tungt och stort. Ett större skruvstycke placeras ofta på en arbetsbänk och kan användas tillsammans med en borrmaskin. Dessa är perfekta när det handlar om arbeten med större arbetsstycken. Vår kunniga personal på Autoexperten besvarar gärna dina frågor om olika typer och storlekar på skruvstäd samt skyddsbackar. Vi levererar dina varor hem om du önskar men du kan även hämtat ut paket hos ditt ombud.

Läs mer
Filtrera
Sortera

Kategorier Rensa filter

Tillverkare Rensa filter

Prisintervall: 335 - 5530 kr

Sortera efter:

Vad våra kunder säger om oss