Godkänd Bilverkstad är en ny kvalitetsstandard för alla Sveriges verkstäder. Syftet är att säkerställa en sund konkurrens inom verkstadsbranschen och se till att de lagar, förordningar och krav som vår verksamhet berörs av också efterlevs. Genom att arbeta enligt Godkänd Bilverkstad skapar vi samtidigt ett systematiskt arbete inom områdena kvalitet, miljö och arbetsmiljö - frågor som vi anser är viktiga för både oss och er som kund.

Vi kontrolleras av oberoende tredje part

Skillnaden mellan Godkänd Bilverkstad och andra kvalitetsstämplar inom verkstadsbranschen är att ett godkännande enligt standarden endast kan tilldelas av en oberoende tredje part. Det är med andra ord inte verkstaden själv som bedömer om det arbete man gör inom kvalitet, miljö och säkerhet känns tillräckligt och tillförlitligt. Därför kan du som kund känna dig extra trygg när du lämnar in din bil till en Autoexperten Godkänd Bilverkstad.

Autoexperten står bakom Godkänd Bilverkstad

För Autoexperten är det självklart att stå bakom den nya branschstandarden, eftersom vi tror att upplysta kunder är bra kunder. Genom att bli mer transparenta och öppna med allt arbete som sker i både verkstaden och den övriga dagliga verksamheten skapar vi både förtroende och förståelse, samtidigt som risken för missförstånd minskar. Med hjälp av Godkänd Bilverkstad får enskilda, oanslutna verkstäder också hjälp att säkerhetsställa att de bedriver en sund verksamhet – något vi på Autoexperten är säkra på kommer att gynna hela vår bransch.

Vad innebär det för dig som kund?

Vi blir bättre på frågor som rör kvalitet, miljö och säkerhet. Samtidigt vill vi att du ska känna pålitlighet, tydlighet och säkerhet när du lämnar in bilen till en godkänd bilverkstad hos Autoexperten.

  • Pålitlighet: Bygger på god service och kompetens i att utföra arbetet. Vi följer de lagar, regler och rekommendationer som råder inom branschen.
  • Tydlighet: Vi informerar alltid om vad som ingår i priset och går igenom arbetet som utförts. Du får alltid ett fysiskt eller digitalt nyckelkvitto.
  • Säkerhet: Vi har tydliga rutiner och försäkringar för din bil. Vi främjar en hälsosam arbetsplats och tar ansvar för vår miljöpåverkan.

Över hälften av våra verkstäder är nu GBV

Godkänd Bilverkstad är en kvalitetsstandard som innebär att verkstadens arbete kontrolleras, såväl tekniskt som administrativt. Vi har som mål att alla våra bilverkstäder ska bli GBV och vi är på god väg. Nu har vi nått över 200 stycken och det är vi mycket stolta över. Det ska vara smart och enkelt att lämna in sin bil till en verkstad och dessutom bidrar GBV till en ökad trygghet hos våra kunder. 
Nästa mål? Samtliga 400. Nu kör vi. #LängreLeveDinBil

Relaterat från bloggen

Winter Days på Stockholm Stadion 30 jan

Teknikens Värld och Vi Bilägare utser oss till testvinnare 21 mar

- förlänger avtalet och blir premiumpartner 11 nov

Elisabeth Juudas - en del av tränarduon för Team Autoexperten 19 aug

Ny tränare Team Autoexperten 21 jun

Dags för vårstädning av garaget 17 maj

Linn Persson - en av Sveriges främsta skidskyttar 11 apr

Vi tror på att laga det som är trasigt 13 okt

Boka verkstadsbesök online

• Cirka 350 verkstäder, 53 butiker • 3 års funktionsgaranti på reservdelar • 12 mån fri assistansförsäkring vid service

Boka tid hos verkstad här