Belysning till släpvagn

Det finns en mängd olika typer av släpvagnar i Sverige. De olika vagnarna kan vara bromsade eller obromsade, registrerade eller oregistrerade och de har olika användningsområden och olika lastvikt. Beroende på släpvagnens lastvikt kan du behöva körkort med BE-behörighet. Alla de olika släpvagnarna har en sak gemensamt, är du ute och kör i mörker behöver de fungerande belysning. I vår kategori belysning släpvagn hittar du alla de olika typer av lyktor du behöver för att du skall kunna använda din släpvagn på ett lagligt och säkert sätt.

En släpvagn använder bilens el-system för sin belysning. I anslutning till bilens dragkrok finns en släpvagnskontakt. I denna kontakt pluggar du in släpvagnens elkabel. När kabeln är ipluggad fungerar släpvagnens ljus och blinkers tillsammans med bilens. Vilken typ av belysning en släpvagn måste ha beror på typen av släpvagn. En enkel obromsad båttrailer som max får köras i 30 kilometer i timmen behöver egentligen bara en LGF-skylt och blinkers vid färd dagtid på allmän väg. Större släpkärror och kärror som får köras i högre hastighet kräver mer belysning.

Hitta positionsljus, bakljus och blinkers

Alla släpvagnar, med undantag av små obromsade båtupptagningsvagnar, måste ha bakljus, bromsljus, blinkers, reflexer, sidomarkeringsljus och positionsljus. Hos oss hittar du alla dessa belysningar i flera olika utförande och till bra priser. Vi har enkla sammansatta belysningar till mindre vagnar och separata belysningar till stora, bromsade och registrerade släpvagnar och allt där emellan. Beroende på släpvagnens längd behövs fler än ett sidomarkeringsljus och registrerade släpvagnar behöver också skyltbelysning. Innan du använder din släpvagn bör du alltid se över att alla lampor fungerar som de skall och att du kopplat in släpvagnskontakten på rätt sätt.

Släpvagnar är fordon med lång livslängd men de är också fordon som sällan får det underhåll de behöver. Saker som behöver underhållas på en släpvagn är främst dess el-system och dess belysning. Släpvagnskontakter har en fuktig och besvärlig arbetsmiljö och kan ibland ärga och behöva bytas. Lyktglas spricker ibland eller bleks. Hos oss hittar du fina röda bakljus med eller utan inbyggt bromsljus och blinker. Behöver bara lyktglaset bytas har vi också sådana i vårt sortiment. Vita positionsljus, gula sidomarkeringsljus och hela satser med belysningar hittar du också hos oss.

 

Läs mer

Filtrera på bilmodell

Fyll i ditt registreringsnummer så visar vi enbart produkter som passar din bil.


Filtrera
Sortera

Kategorier Rensa filter

Tillverkare Rensa filter

Prisintervall: 79 - 12840 kr

Sortera efter:
Föregående123...9Nästa

Vad våra kunder säger om oss