Batteriladdare till bilen

Ett bilbatteri krävs för att din bil ska kunna starta. Batteriet laddas upp medan du kör men om du endast kör kortare sträckor kan det innebära att batteriet inte hinner laddas ordentligt. Att investera i en bilbatteriladdare är en bra lösning för många bilägare. Vi har ett stort utbud av bilbatteriladdare där en del modeller även kan användas för att ladda upp andra typer av batterier.

Om du ständigt startar och stoppar din bil så ställs batteriet på prov. Att köra med vindrutetorkarna och att ladda telefonen i cigarettändaruttaget är också eldrivande. Det krävs att du emellanåt kör en längre sträcka utan att du förbrukar onödig el under åkturen. Ett bilbatteri laddas ur med tiden och en laddare kan användas för att få liv i ett gammalt batteri.

Hur väljer du rätt billaddare?

Idag är det enklare att välja laddare. Moderna laddare hjälper dig säkert och enkelt att ladda batteriet. Om du använder en modern apparat på fel sätt så händer inget farligt. Laddare är speciellt viktiga om du har en nyare bil som precis som din dator i hemmet behövs laddas för att undvika problem. Det är således inte bara en apparat för äldre bilar.
Moderna apparater pulsladdar ett batteri, vilket gör att det får lång livslängd. Äldre apparater kan minska den totala livslängden eftersom de kan koka batteriet. Du måste ha koll på laddaren hela tiden för att undvika att detta händer. Undvik att använda denna typ av laddare. En modern batteriladdare på en grundnivå (under 5A) kan användas för att ladda batterier från EU-moped till en traktor.

Olika typer av laddare

Det finns olika sorters moderna laddare, den under 5A har en lägre maxladdningsnivå men den passar för att underhålla ett batteri även om det tar tid att ladda batteriet. En laddare i mellannivå mellan 5-10A laddar snabbare, vilket innebär att bilen är klar nästa dag. En bilägare behöver ingen avancerad laddare som ligger på över 25A. Denna typ klarar av att ladda stora skogsmaskiner.

Vår personal hjälper gärna till och besvarar dina frågor om vilken modell som passar bäst för just dina behov. Moderna laddare är fukt- och kortslutningssäkra så det är ofta lätt att koppla av och på laddare. Det finns även smidiga lösningar där en laddare är installerad med motorvärmen.

Läs mer
Filtrera
Sortera

Kategorier Rensa filter

Tillverkare Rensa filter

Prisintervall: 60 - 29575 kr

Sortera efter:
Föregående123...6Nästa

Vad våra kunder säger om oss