Blinkers

Det är ett ganska vanligt problem att det ena eller båda blinkerljusen slutar att fungera. Den vanligaste orsaken är fel på lampan och en utbränd lampa bör du byta ut snarast. Det är relativt enkelt att själv byta en glödlampa i blinkersljusen och det är oerhört viktigt för din säkerhet att dina blinkers fungerar som de ska eftersom de varnar andra bilister när du tänker svänga. Ljusen kan vara slitna eller gamla och med tanke på hur farligt det är att köra utan blinkerljus är det många som väljer att ha reservglödlampor i handskfacket.

Du behöver ofta inspektera din bil för att kontrollera att dina blinkerljus fungerar. Det vanligaste problemet är att glödlampan är trasig men det kan även vara fel på själva blinkers. Blinkersljus är orangegula och det är viktigt att kolla dem så att de fungerar. Du kan kontrollera alla lampor på en gång genom att trycka på knappen för varningsblinkers. Om du är osäker är det smidigt att besöka en verkstad som utför en mer djupgående diagnostisering av dina blinkers och de kan även hjälpa dig att sätta fast en blinkerslampa.

Diodlampor för blinkers
Diodlampor förbrukar mindre ström så de är ett omtyckt val när det gäller lampor till bilen. De har en längre livslängd jämfört med vanliga glödlampor och ljuset är även vitare. Det finns diodlampor som kan användas för blinkers så väl som sidoljus, bromsljus, bakljus, backljus, innerbelysning samt dimljus. Du kan välja mellan olika färger på diodlamporna som vitt och gult som används för blinkers. Ibland kan lysdioder ge en falsk varning på instrumentpanel på nyare fordon. Det finns lampor som är Canbus-kompatibel, vilket innebär att de kommunicerar med fordonets dator för att minimera riken för falska varningar.

Det kan vara lätt att glömma bort hur du byter en blinkerslampa men du hittar instruktion i din bilmanual. Autoexperten har ett brett utbud med glödlampor från en rad kända tillverkare som Bosch, Philips, Hella och Febi. Vi har förutom glödlampor för blinkers även lampor som passar bland annat för dimljus, halvljus samt bakljus. En blinkerslampa är ofta inte speciellt dyr om det inte är en speciallampa, exempelvis en diodlampa. Det är därför alltid bra att ha reservlampor i bilen och hemma om en lampa råkar gå sönder.

Läs mer

Filtrera på bilmodell

Fyll i ditt registreringsnummer så visar vi enbart produkter som passar din bil.


Filtrera
Sortera

Kategorier Rensa filter

Sortera efter:

Inga produkter matchar den valda filtreringen.

Vad våra kunder säger om oss