Bromsljus

Vissa saker på en bil är obligatoriska och det gäller bland annat placeringen utav bromsljus. I Sverige är det lag på att personbilar ska förses med två bromsljus baktill. Färgen på ljusen ska vara röd och detta för att rött anses vara en färg som drar uppmärksamhet till sig. När du trycker på bromspedalen tänds automatiskt bromsljusen så att bakomvarande fordon kan se att du bromsar. Det är viktigt att du regelbundet kontrollerar dina bromsljus så att de fungerar på båda sidorna. Det är svårt att själv se efter ifall dessa ljus fungerar när du sitter i bilen och bromsar och därför kan du be någon i din familj eller en vän att titta efter så att bromsljusen fungerar när du håller bromspedalen nedtryckt.

 

Förutom de två lagstadgade bromsljusen är det många bilföretag som väljer att utrusta sina bilar med ett tredje rött ljus som är placerat i mitten av bakrutan. Detta underlättar för bilar som kör bakom dig att se när du bromsar. När du väljer dina bromsljus här på Autoexperten kommer du att upptäcka vårt stora och breda sortiment. Alla våra ljus är godkända enligt gällande regler och det är viktigt att de monteras enligt instruktion.

 

Vi har ett brett utbud med glödlampor till bromsljus. Vårt utbud inkluderar både universella lyktor och bilmärkesspecifika lampor.

Läs mer

Filtrera på bilmodell

Fyll i ditt registreringsnummer så visar vi enbart produkter som passar din bil.


Filtrera
Sortera

Kategorier Rensa filter

Sortera efter:

Inga produkter matchar den valda filtreringen.

Vad våra kunder säger om oss