Gummimattor

Bilmattor hjälper till att hålla insidan av din bil fräsch och ren. En bil som sköts om väl har ett högre andrahandsvärde så det är viktigt med bilmattor av flera anledningar. Hos oss på Autoexperten hittar du ett brett sortiment med mattor till ditt fordon. Det finns nålfiltsmattor, gummimattor och mattor som är avsedda för bagageutrymmet i din bil. Om du behöver hjälp med att välja bilmatta hjälper vår kunniga personal gärna till. Du kan kolla online genom att välja bilmärke och modell så sorteras lämpliga produkter ut till dig.

Nålfiltsmattor är vanligtvis standard i bilen och de har en robust kvalité. Du kan även välja en mjukare bilmatta i velour ett slitstarkt material. En fin velour matta av bra kvalitet skapar ett skönt exklusivt utseende. Gummimattor är ett vanligt och omtyckt alternativ som dessutom passar förträffligt i bagageutrymmet. De passar perfekt för att skydda fina textilmattor i bilen under framförallt höst och vintermånaderna. Det är enkelt att spola av gummimattor från smuts som lätt dras in i bilen under slaskiga och regniga dagar. Vi har modellanpassade sorter som passar för de flesta av de stora bilmärkena.

Att tänka på när du väljer bilmatta
Kontrollera att gummimattan har en kant som skyddar din velourmatta. Skålade gummimattor är designade för att passa vårt nordiska klimat. Höga kanter runt om hindrar att snö och slask rinner ner under mattan, vilket kan orsaka fuktskador. Givetvis är det irriterande om vatten och fukt tränger in i bilen men det kan även orsaka mer bestående skador på en modern bil. Många moderna bilmodeller har elektroniska moduler som är placerade i fotutrymmet, och mögelangrepp och rost kan få allvarliga konsekvenser. En blöt inredning luktar också och angrips lättare av mögel.

En ren och snygg bilmatta höjer intrycket och idag finns det även mattor som är gjorda för att skydda lite mer ovanliga ställen. Om du har barn eller passagerare i baksätet är en matta som täcker utrymmet mellan sätena en perfekt lösning. Denna del är vanligtvis helt oskyddad, men en tunnelmatta ger ett bra skydd. Gummimattor luktar men det finns material som är luktfria. På Autoexperten finner du bilmattor som är tillverkade av ekologiska polymera material, som har samma egenskaper som naturligt rågummi, men utan den obehagliga lukten.

Läs mer
Filtrera
Sortera

Kategorier Rensa filter

Sortera efter:

Inga produkter matchar den valda filtreringen.

Vad våra kunder säger om oss