Lastkorg för tak

Att ha takräcke på en bil kan vara mycket praktiskt. På ett takräcke går det att lasta långa skrymmande saker som till exempel brädor och reglar när du renoverar ditt hus. En bil med takräcke är lika lätt att köra som en bil utan, något man inte kan säga om en släpkärra. Det går att lasta nästan lika mycket på ett takräcke som på en släpvagn men lasten måste noga surras vilket inte alltid är så enkelt. En lastkorg gör ett takräcke än mer praktiskt och gör det enklare att surra lasten.

Att lasta saker på taket kan vara lite skrämmande. Det är viktigt att du lastar exakt rätt och att du verkligen surrar fast lasten. Att lasta lite brädor på takräcket och surra fast dem med spännband för att därefter köra någon kilometer hem är något de flesta klarar. Att lasta en kanot eller en cykel för en resa till Norrland eller Europa är mer utmanande. Har du en lastkorg på ditt takräcke blir detta mycket enklare. Det är inte bara cyklar och kanoter som blir enklare att surra, allt blir enklare med en lastkorg.

Lasta säkert med lastkorg
En lastkorg kan sägas vara ett lastsystem med flera moduler. Själva lastkorgen monteras enkelt på det befintliga takräcket. Saknar din bil takräcke måste du först montera ett sådant. Lastkorgen har T-spår i vilka olika fästanordningar och tillbehör går att sätta fast. I T-spåren går det till exempel att montera laststoppar som gör att det enkelt går att spänna fast smala laster på ett säkert sätt på taket. På samma sätt gör laststoppar det enklare att spänna fast korta saker på bilens tak så att de inte flyttar på sig.

Med hjälp av specialiserade moduler kan en lastkorg för tak vara det perfekta sättet att frakta en eller två cyklar. Det finns också moduler som gör det mycket enkelt att spänna fast en eller två kanoter på bilens tak. Till lastkorgen finns det också en helt vattentät väska i vilken det går att lasta bagage som väskor och trunkar. Den vattentäta väskan skyddar bagaget från att bli blött och smutsigt. Med hjälp av en lastkorg går det att utöka en bils lastutrymme ordentligt och du behöver inte oroa dig för att lasten skall ramla av.

Läs mer

Filtrera på bilmodell

Fyll i ditt registreringsnummer så visar vi enbart produkter som passar din bil.


Filtrera
Sortera

Kategorier Rensa filter

Sortera efter:

Inga produkter matchar den valda filtreringen.

Vad våra kunder säger om oss